| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
beat news 193


Δημοσίευση: 20-03-2013 - Στήλη: ΝΕΟΛΑΙΑ - Φύλλο:193
Πάνε και τα 85α Όσκαρ, τα οποία ως παραγωγή ήταν σχετικά “υποτονική”, χωρίς τα πολλά-πολλά. Στα ενδιαφέροντα της βραδιάς ο Affleck πήρε το δεύτερο αγαλματάκι του για το «Argo» και προφανώς ο Day-Lewis το τρίτο του αγαλματάκι, για τον «Λίνκολν». Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της βραδιάς όμως ήταν το ότι το «Inocente» πήρε το βραβείο για καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Kickstarter. Εντύπωση έκανε η ισοπαλία του Skyfall με Zero Dark Thirty στην κατηγορία καλύτερης επεξεργασίας ήχου. Είμαστε σοβαροί; Μόλις η έκτη (!) ισοπαλία στην ιστορία των Όσκαρ γιατί κάποιος δεν μπορούσε να αποφασίσει σε ποια ταινία ακούγονται καλύτερα οι πυροβολισμοί;

 

Από το 2009 μέσω Kickstarter, χρήστες του διαδικτύου (δηλαδή από όλο το κόσμο) έχουν επενδύσει γύρω στα 40 εκατομμύρια δολάρια σε ανεξάρτητες ταινίες (102 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σε κάθε είδους project). Προφανώς λόγω της προβολής που ενδεχομένως να έχει από το «Inocente», περισσότεροι (και πιο “επιφανείς”) σκηνοθέτες και παραγωγοί θα το εκμεταλλευτούν, αλλάζοντας ίσως τους όρους του “παιχνιδιού” και στο Hollywood, όπως έχει γίνει με αντίστοιχα πειράματα στον χώρο της μουσικής. ΟΚ, μπορεί να μην μαζεύονται αρκετά λεφτά για ούτε μισή παραγωγή του Michael Bay (για την ώρα) αλλά τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους: Kickstarter – Michael Bay: 1 – 0... Όσο για τον “δωρητή”, εκτός του ότι υποστηρίζει απευθείας αυτό που θέλει, μπορεί να αξιώσει και τον τίτλο «παραγωγός ταινίας βραβευμένης με Όσκαρ» στο CV του. Δεν νομίζω χάνει κανείς από κάτι τέτοιο και τέτοιες εποχές που είναι, καθετί βοηθάει.

 

Συναυλικά τα πράγματα είναι λίγο πεσμένα τον Μάρτιο, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν μερικές αξιόλογες προτάσεις: Mono (8/3 στο Κύτταρο), Helloween με Gamma Ray (9/3 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου) και Therapy? (15/3 στο Gagarin). Αυτή την περίοδο θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα line-up των μεγαλύτερων φεστιβάλ στην Ευρώπη, οπότε θα μπορούμε να έχουμε και μια ιδέα για το τι μπορεί να δούμε και από κοντά το καλοκαίρι.

 

J (spawnite@yahoo.com)
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!