| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
εδώ Kαλειδοσκόπιο - ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 20-01-2012 - Στήλη: ΝΕΟΛΑΙΑ - Φύλλο:181


 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Καλειδοσκόπιο, το πρώτο free-press της Αθήνας, μας δίνει τη δική του απάντηση μέσα από τις σελίδες του. Το νέο τεύχος με κεντρικό αφιέρωμα στην Παιδεία, κυκλοφόρησε. Οι σκέψεις, οι εμπνεύσεις, οι προβληματισμοί και τα συναισθήματα δεκάδων φοιτητών αποτυπώνονται σε αυτό και σας καλούμε να τα μοιραστούμε. Να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να αναδείξουμε την προσπάθειά μας, να πούμε και να ακούσουμε. Όλα, στην πρώτη ιστορικά εκδήλωση – παρουσίαση τεύχους του Καλειδοσκοπίου. Το θέμα της συζήτησης περιορίζεται στα ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης στην εποχή της κρίσης. Τα θέματα του περιοδικού δεν περιορίζονται πουθενά.

Την Κυριακή, λοιπόν, 15 Γενάρη 2012, και ώρα 7μ.μ., το Καλειδοσκόπιο σας καλεί να κοιτάξετε μέσα του, στην παρουσίαση του νέου τεύχους (#45) – συζήτηση για την εκπαίδευση και την παιδεία.

 

 

Θέμα: «Ζητήματα Παιδείας και Εκπαίδευσης στην Εποχή της Κρίσης».


Ομιλητές : Κώστας Αναγνωστόπουλος (καθηγητής στο Δ.Π.Θ., πολιτικός μηχανικός , οικονομολόγος) Γιώργος Δελλής (καθηγητής στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.) Αργύρης Πασσάς (καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Ακροατές : Οποιοσδήποτε έχει την όρεξη να νιώσει, να ακούσει την προσπάθεια ανεξάρτητων φοιτητών, και να μοιραστεί το ενδιαφέρον του για τα κοινά και τις υψηλές αξίες. 

 

Μέσα από ένα καλειδοσκόποιο δεν βλέπεις ποτέ το ίδιο...

 

 

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Ποιος είμαι εγώ από πού πάω και πού έρχομαι; Ή πού πάω κι από πού έρχομαι; Τέλος πάντων, κουνιέμαι. Ακόμα χειρότερα. Προχωράω. Ποια είναι όμως η πορεία; Ποιο το νόημα; Ποια η αξία της ζωής μου; Ειδικά τώρα με την κρίση. Χάλια είμαι. Δεν έπρεπε να πιω τόσο ουίσκι. Αλλά τι λέω, αφού δεν ήπια εγώ, ο άλλος έπινε…. Μήπως είμαι εγώ ο άλλος; Και ο άλλος ποιος είναι; Μου φαίνεται πως μπερδεύτηκα. Κι ακόμα να βρω την ταυτότητά μου. Αν συνεχίσω έτσι θα χάσω ολόκληρο το πορτοφόλι. Δεν μπορώ άλλο, πρέπει να σκεφτώ καθαρά, να μιλήσω στον εαυτό μου τίμια, να με αντικρίσω κατάματα. Πού είναι ο καθρέφτης;….
– Γεια.
– Α φύγ’ από δω ρε.
Δεν είναι πολύ χρήσιμο τελικά. Τώρα σκέφτομαι και τι χρώμα έχει ο καθρέφτης…
– Ρε, δε σου ’πα να φύγεις;
– Ηρέμησε, είσαι εκτός εαυτού.
Τι είπα; Ακόμα και το είδωλό μου τρελαίνεται. Την έχω πολύ άσχημα τελικά....

Θοδωρής Ηλιόπουλος
(αναδημοσίευση από «Το Καλειδοσκόπιο», τεύχος #38, άνοιξη 2009) 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!