| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
beat_news 181


Δημοσίευση: 20-01-2012 - Στήλη: ΝΕΟΛΑΙΑ - Φύλλο:181


 

Το 2012 θα κυκλοφορήσουν αρκετές ταινίες action, για τις οποίες σίγουρα θα γίνει ντόρος: το Dark Knight Rises, The Amazing Spider- Man, Expendables 2, Men In Black 3, The Hobbit και το Total Recall. Μπορεί να μην αξιώσουν κανένα σοβαρό Όσκαρ (ερμηνείας ή σκηνοθεσίας), ίσως γιατί και κανένα από αυτά τα (διαφαινόμενα) block buster δεν έχει πρωτότυπο σενάριο! Είναι όλα sequel, prequel ή remake άλλων ταινιών! Έχουμε τελικά κρίση και στη φαντασία;

Μιας και μας έφερε η κουβέντα στο ξαναζεσταμένο φαγητό, ο δίσκος των Sublime With Rome, παρά τις όποιες αντιδράσεις σχετικά με την «επανένωση» δίχως τον (αδικοχαμένο) τραγουδιστή και κύριο συνθέτη Bradley Nowell, είναι παραδόξως εξαιρετικός! Το νέο σχήμα συνεχίζει πάνω-κάτω εκεί που μας άφησε ο ομώνυμος δίσκος τους από το 1996, με μεγαλύτερη έμφαση στη reggae από ό,τι στην punk και hip-hop.

Οι παραγωγοί του πρόσφατου remake της κλασικής ταινίας ζόμπι «Dawn of The Dead» επιμελήθηκαν του prequel του The Thing, της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας/τρόμου του John Carpenter. Όπως και με την ταινία του George A. Romero, το νέο «Thing» εξελίσσει την ιστορία του πρωτότυπου, αναβαθμίζοντας παράλληλα και λίγο τη «μυθολογία» με μια πιο σύγχρονη αισθητική.

Ο David Lynch είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες και πρόσφατα αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον χώρο της μουσικής. Το «Crazy Clown Time» που κυκλοφόρησε πρόσφατα δυστυχώς θα απογοητεύσει τους φαν των ταινιών, όσο και εάν προσπα-θήσουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι καλός.

Οι θρυλικοί Red Hot Chili Peppers θα έρθουν από τα μέρη μας τον Σεπτέμβριο του 2012. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει, για όσους δεν είναι της τελευταίας στιγμής. Κάτι μου λέει ότι παρά την κρίση η συγκεκριμένη συναυλία θα είναι sold out.

Πιο άμεσα πάντως υπάρχει η συναυλία Mogwai από την Σκοτία στο Fuzz Club στις 21 Ιανουαρίου. Με έναν ήχο που συνδυάζει πτυχές των Sonic Youth, Cure και Sigur Ros, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα πειραματικά ροκ σχήματα.

J (spawnite@yahoo.com)
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!