| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
ΝΕΟΛΑΙΑ

Τεύχος 197


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 197
Δημοσίευση: 04-07-2013

Πότε και υπό ποιες συνθήκες αισθάνεται κανείς πως είναι ελεύθερος να εκφραστεί; Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ το Καλειδοσκόπιο προβληματίζεταιγύρω από το θέμα της ελευθερίας του λόγου στη σύγχρονη ελληνικήπραγματικότητα και κάνει σχόλια πάνω στην αιφνιδιαστική  αυτή απόφαση.

beat news 197
Δημοσίευση: 04-07-2013

Οι Black Sabbath κυκλοφόρησαν έναν νέο δίσκο, μετά από χρόνια παρακαλετά και επικλήσεις στον Cthulu (μάλλον). Οι κριτικές προφανώς δεν έχουν σημασία, όσοι είναι να το αγοράσουν, θα το αγοράσουν κι ας είναι 60 λεπτά να ψάχνει σαστισμένος τα χάπια του ο Ozzy.

Τεύχος 196


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 196
Δημοσίευση: 04-06-2013

Πανελλήνιες Εξετάσεις! Όλοι περάσαμε από δαύτες, άλλος πιέστηκε να βρει το στόχο της ζωής του, άλλος έχασε τον ύπνο του. Με διάθεση συμπαράστασης στα παιδιά που γράφουν τις μέρες που στήνεται το παρόν, το Καλειδοσκόπιο θυμάται συζητήσεις κατά τις οποίες όταν ανοίξει κάποιος το θέμα στο τραπέζι, ακούς φωνές να συντονίζονται.

beat news 196
Δημοσίευση: 04-06-2013

Ο ελληνικής καταγωγής χριστιανομεταλάς Tim Lambesis των θλιβερά μέτριων As I Lay Dying και επικών Austrian Death Machine συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να προσλάβει κάποιον να δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγο του!

Τεύχος 195


beat news 195
Δημοσίευση: 30-04-2013

Ο θάνατος της Θάτσερ δεν ήταν δα και μικρό πράγμα. Δικαιώθηκαν γενιές και γενιές punk συγκροτημάτων, από τους γραφικούς Exploited μέχρι τους κωμικούς Thatcher On Acid.

Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 195
Δημοσίευση: 30-04-2013

Είναι γεγονός ότι κάθε άτομο που ασχολείται με τη μουσική έχει κάνει πολύωρες συζητήσεις με άλλους μουσικόφιλους για τις κατηγορίες και τις υπο-κατηγορίες στα διάφορα είδη μουσικής και μπορεί να έχει καταλήξει ακόμα και να τσακώνεται για το αν ο τάδε δίσκος είναι αρκετά «σκληρός» για να μπει στην κατηγορία black metal κ.ο.κ.

Τεύχος 194


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 194
Δημοσίευση: 01-04-2013

Προκηρύξεις Προπτυχιακών Υποτροφιών με επιλογή, Πανεπιστημιακού έτους 2012-13
Δημοσίευση: 01-04-2013

Τέσσερεις (4) υποτροφίες, σε ομογενείς που κατάγονται, κατά προτίμηση, από την Κωνσταντινούπολη, φοιτητές/τριες της Ελληνικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφίας, της Θεολογίας, της Ιατρικής και Οδοντιατρικής, όλων των αντιστοίχων Σχολών των Ελληνικών Παν/μίων.

beat news 194
Δημοσίευση: 01-04-2013

Ο David Bowie επέστρεψε περίπου μετά από μια δεκαετία με μια νέα δισκογραφική δουλειά, το “Next Day”. Αν και το εξώφυλλό του παραπέμπει στο “Heroes”, μη φοβάστε, το “Next Day” έχει φρέσκο, ροκ ήχο χωρίς να αναμασά τις παλιές δόξες.

Τεύχος 193


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 193
Δημοσίευση: 20-03-2013

Η μουσική παράδοση ενός τόπου είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτισμική του ταυτότητα. Οι μουσικές είναι πολλές, ενώ οι μεταξύ τους συνδυασμοί διαρκώς παράγουν νέες. Αυτό άλλοτε γίνεται με διαπολιτισμικές ζυμώσεις και με το πέρασμα των αιώνων αφήνοντας τη σφραγίδα του χρόνου να τις επιβεβαιώσει ή να τις απορρίψει και άλλοτε με τη μορφή τολμηρών εγχειρημάτων.

beat news 193
Δημοσίευση: 20-03-2013

Πάνε και τα 85α Όσκαρ, τα οποία ως παραγωγή ήταν σχετικά “υποτονική”, χωρίς τα πολλά-πολλά. Στα ενδιαφέροντα της βραδιάς ο Affleck πήρε το δεύτερο αγαλματάκι του για το «Argo» και προφανώς ο Day-Lewis το τρίτο του αγαλματάκι, για τον «Λίνκολν».

Τεύχος 189


beat news 189
Δημοσίευση: 28-02-2013

Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 189
Δημοσίευση: 01-11-2012

Εθνική εορτή. Ποτέ πριν δεν έκτσα να σκεφτώ την ουσία του νοήματος που φέρει η συγκεκριμένη μέρα. Ίσως ένιωθα τη λεγόμενη εθνική υπερηφάνεια για την αντίσταση του λαού μου, αλλά οπωσδήποτε δεν με είχε προβληματίσει σε σχέση με το τι συμβάινει γύρω μου.

Τεύχος 192


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 192
Δημοσίευση: 08-02-2013

Χάος. Η χώρα είναι γεμάτη φλύκταινες που σκάνε η μία μετά την άλλη. Και από μέσα τους ξεπηδάνε αυτοί που τους απέρριψε η ιστορία. Όλοι εκείνοι που για καιρό επωάζονταν μέσα στα σάπια καταφύγιά τους, τώρα σκίζουν το καλούπι και μεταδίδουν τη σήψη. Θηρία με ξυρισμένο κεφάλι εξαπλώνονται παντού σαν καρκινώματα.

Τεύχος 191


«Το Κυνήγι» του Τόμας Βίντερμπεργκ
Δημοσίευση: 18-01-2013

O 40χρονος παιδαγωγός Λούκας αποδεσμευμένος από ένα επώδυνο διαζύγιο απολαμβάνει τη δουλειά του στο νηπιαγωγείο μιας δανέζικης επαρχιακής πόλης και προσπαθεί να αποκτήσει την κηδεμονία του έφηβου γιου του, όταν η 5χρονη κόρη του καλύτερού του φίλου εκμυστηρεύεται ψευδώς στη διευθύντρια ότι ο Λούκας έχει ασελγήσει σε βάρος της.

Ο κύριος Κ.
Δημοσίευση: 18-01-2013

Ο κύριος Κ., ένας ευγενής, κάθεται βουλιαγμένος στην άνετη πολυθρόνα του. Διαβάζει ένα βιβλίο και πού και πού κοιτάζει το χρυσό ρολόι του τοίχου, πάνω από τα γυαλιά πρεσβυωπίας του. Αφήνει το βιβλίο παραδίπλα, πάνω στο περσικό χαλί και σκαλίζει βαριεστημένα τα ξύλα στο τζάκι. Πετάγονται σπίθες, και η φλόγα φουντώνει. Το δωμάτιο σκεπάζεται από φιγούρες που φτιάχνουν οι σκιές.

beat news 191
Δημοσίευση: 18-01-2013

Η μεγάλη κινηματογραφική κυκλοφορία για αυτήν τη γιορτινή σεζόν είναι αναμφίβολα η μεταφορά του Χόμπιτ, του prequel της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εάν θέλετε άλλο ένα πολύωρο έπος με θέμα το περπάτημα, προτιμήστε την 3D εκδοχή για maximum απόλαυση.

Νέα Γενιά Αστέγων
Δημοσίευση: 18-01-2013

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Μ.Κ.Ο. στήριξης αστέγων «ΚΛΙΜΑΚΑ»*, κατά την περίοδο της κρίσης προκύπτει μια νέα γενιά αστέγων, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έντονο προβληματισμό και άμεση κοινωνική πρόληψη.

Πε-τρέλα-ιο
Δημοσίευση: 18-01-2013

Πάλι πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάζει το ρολόι με αγωνία… Σηκώνομαι από τον καναπέ… Περπατάω νευρικά στο σαλόνι… Τρέμω… σαν ναρκομανής που χρειάζεται τη δόση του! Τικ, τακ… Επιτέλους είναι επτά! Έφτασε η ώρα της λύτρωσης! Αγγίζω το καυτό καλοριφέρ και αγαλλιάζω! Αχ… κάπως έτσι θα είναι ο παράδεισος! Άραγε είναι και τόσο ακριβός; Ελπίζω πως όχι…

Τεύχος 190


Οπαδοί της Λιντς επιτέθηκαν με αντισημιτικά σχόλια στον Άνταμ Σμιθ
Δημοσίευση: 10-12-2012

Για άλλη μία φορά διαβάζω είδηση για ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Και μάλιστα στην Αγγλία πάλι. Τι γίνεται με αυτό το θέμα; Ενδιαφέρεται κανείς στα σοβαρά; Για να το εξετάσουμε λίγο.

Γράμμα σε έναν άγνωστο Εβραίο
Δημοσίευση: 10-12-2012

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen. Το μήνυμα του δυνάστη σου «Arbeit macht frei» μπλέκεται στα κάγκελα της μεγάλης εισόδου ξεχειλίζοντας ειρωνεία. Ξεκινώ μια πορεία προς το έρεβος της σκλαβιάς σου.

Ένας χριστουγεννιάτικος αστικός μύθος
Δημοσίευση: 10-12-2012

Για όσους ενδιαφέρονται για το πώς από κάτι παιδικό, απλό και αθώο αρχικά, μπορεί να προκύψει ένα πολύ ιδιαίτερο συμπέρασμα εν τέλει, αξίζει να κάνουμε μια αναφορά, λόγω και της εποχής, στην ιστορία του Άγιου Βασίλη.

beat news 190
Δημοσίευση: 01-12-2012

Ο συναυλιακός Δεκέμβριος ξεκινάει ζεστά, με Calexico και Μωρά Στη Φωτιά σε Fuzz και Kύτταρο αντίστοιχα. Ακολουθούν hip hop καταστάσεις με Dead Prez στο Gagarin στις 12 Δεκεμβρίου και το δυνατό 10ο Thessaloniki Hip Hop Festival στις 15 Δεκεμβρίου στο Block 33, ενώ για τους λάτρεις της επικής βρομιάς, οι Brujeria θα κατεδαφίσουν το Αν στις 22 Δεκεμβρίου, αν βέβαια δεν επιβεβαιωθεί το τρολάρισμα των Μάγια. Το σουρεαλιστικό 2012 κλείνει με τους σουρεαλιστικούς Lost Bodies στις 29 Δεκεμβρίου στο Six Dogs.

Ο μοναχικός δρόμος ενός επαναστάτη
Δημοσίευση: 10-12-2012

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε την Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012 ο Χρόνης Μίσσιος, ένας αυθεντικός ιδεολόγος, ένας γνήσιος αριστερός που δεν δίστασε να κριτικάρει την Αριστερά και τις διασπάσεις της, στηλιτεύοντας την «οργανωμένη» κοινωνία, μια κοινωνία που έχει υποστεί εγκεφαλικό, σύμφωνα με τον ίδιο, και αδυνατεί να αντιδράσει.

Κρίση!
Δημοσίευση: 10-12-2012

Για να βγούμε αλώβητοι, πρέπει να κάνουμε και ορισμένες θυσίες!
Τι είδους θυσίες είναι αυτές;
Απλό είναι - σχεδόν αυτονόητο! Να πεινάσουμε για ένα - δύο - τρία - πέντε - δέκα χρόνια. Και αν θέλουμε να πεινάσουμε λίγο λίγοτερο μπορούμε να θυσιάσουμε και δυο - τρία πραγματάκια ακόμη: την ίδια τη χώρα, τον χαρακτήρα της και το περιβάλλον!

Τεύχος 188


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 188
Δημοσίευση: 02-10-2012

Αλλά να ξέρεις, το καλειδοσκόπιο υπάρχει ήδη 12 χρόνια. Και συνεχίζει κόντρα στους καιρούς. Συνεχίζει την πορεία που χάραξε ως το πρώτο free-press της Αθήνας. Το Καλειδοσκόπιο συνεχίζει δέκατη χρονιά φέτος να εκδίδεται από φοιτητές και να απευθύνεται σε όλους.

beat news 188
Δημοσίευση: 02-10-2012

Veni, vidi και vici για τους Red Hot Chili Peppers, η συναυλία των οποίων δύσκολα θα ξεπεραστεί για αρκετό καιρό. Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, βέβαια δεν έλειπαν οι παραφωνίες και άλλα τραγικά ευτράπελα. Είδαμε και αποείδαμε τους εγχώριους «αστέρες» να παρελαύνουν καμαρωτοί-καμαρωτοί μπροστά από τις κάμερες με αυτό το μπλαζέ ύφος της“ε, να μην στηρίξουμε τα παιδιά αφού ήρθαν μέχρι εδώ;

Τεύχος 187


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 187
Δημοσίευση: 12-07-2012

Η άνοδος της ακροδεξιάς στον τόπο μας λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να αντιληφθούμε κάποια δεδομένα, που αγνοούσαμε ηθελημένα ή αθέλητα. Για το ότι μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας δεν σοκάρεται και δεν νιώθει άβολα με την εξάπλωση του νεοναζισμού, ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία του.

beat news 187
Δημοσίευση: 12-07-2012

Τεύχος 186


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 186
Δημοσίευση: 31-05-2012

Τις τελευταίες εβδομάδες, κρίσιμες για τη χώρα μας σε όλους τους τομείς, ο προβληματισμός και οι συνειδητοποιήσεις έγιναν καθημερινότητα για κάθε Έλληνα. Οι συντάκτες του Καλειδοσκοπίου σ’αυτό το τεύχος πραγματεύονται και διαπραγματεύονται μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν, συζητιούνται και θα συζητηθούν.

beat_news 186
Δημοσίευση: 31-05-2012

Πόση ελευθερία αντέχει το διαδίκτυο; Σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις και νομοσχέδια που περνάνε παράλληλα, όχι και τόσο πολλή. Η αρχή έγινε στις Η.Π.Α. με τα νομοσχέδια SOPA και PIPA, τα οποία ακρώνυμα μάλλον κάποιος ελληνάρας της διασποράς θα πρέπει να σκαρφίστηκε, στο πνεύμα των Βρυξελών. Σύντομα ακολούθησαν και ευρωπαϊκές εκδοχές, με λιγότερο πιασάρικους τίτλους. Για τη δημοσιοποίηση του θέματος βοήθησαν και οι παρεμβάσεις των Anonymous, αλλά μέχρις εκεί.

Τεύχος 185


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 185
Δημοσίευση: 03-05-2012

Ο Τζέφρυ Ευγενίδης είναι μια από τις περιπτώσεις συγγραφέων που δρουν αργά, εξελικτικά και καταλυτικά. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Αυτόχειρες Παρθένοι» κυκλοφόρησε το 1993, και παρόλο που από τότε έχει δώσει μονάχα δύο ακόμη έργα, με αξιοσημείωτη ευκολία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο βάθρο των σημαντικότερων συγγραφέων της εποχής μας.

Τεύχος 184


Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 184
Δημοσίευση: 19-04-2012

920. Στις «Ερωτευμένες γυναίκες» ο D.H. Lawrence, αντιμέτωπος με μια νέα εποχή, διαλύει εις τα εξ ων συνετέθησαν τις κοινωνικές τάξεις, τη βιομηχανία, την πρόοδο, κάθε ιδεολογία, τις φιλοδοξίες, την οικογένεια, τη φιλία, τα φύλα και τη σεξουαλικότητα, για να βρει την υπέρτατη ισχύ αυτού που λέγεται μια επιτέλους ριζική διαφωνία.

Τεύχος 183


beat_news 183
Δημοσίευση: 08-03-2012

Άλλη μια ταλαιπωρημένη ψυχή της pop, η Whitney Houston, μας “άφησε”. Οι νεότεροι μπορεί να γνωρίζουν την Whitney Houston από τον «Σωματοφύλακα» με τον Kevin Costner, η οποία σαν ταινία δεν απέχει και τόσο από την πραγματικότητα (πιο πολλά hit singles και ναρκωτικά).

Εδώ Καλειδοσκόπιο - Τεύχος 183
Δημοσίευση: 09-03-2012

Ά τ ρ ο π ο ς
Τον προορισμό τον έχεις σίγουρο. Απλώς δεν ξέρεις πώς να φτάσεις ώς εκεί. Σκέφτεσαι όλους τους πιθανούς τρόπους. Μπορείς να πας με το αεροπλάνο, να φτάσεις γρήγορα και ακούραστα. Άλλωστε, στον προορισμό σε περιμένει μια μεγάλη μάχη, οφείλεις να πας ξεκούραστος και με δυνάμεις. Σκέφτεσαι όμως και τις εναλλακτικές.

Τεύχος 182


Εδώ Καλειδοσκόπιο - 2012 το έτος Ντίνου Χριστιανόπουλου
Δημοσίευση: 10-02-2012

Η 23η Γενάρη, μια μέρα που θα έπρεπε, ζώντες σε ένα έθνος ιστορικο-λάγνο, να απομνημονεύσουμε με περισσή φροντίδα, με βρήκε σε μια ευτυχή συγκυρία στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ο Ντίνος Χριστιανόπουλος σημάδεψε.

beat_news 182
Δημοσίευση: 10-02-2012

Οι The Fall, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της βρετανικής post-punk σκηνής, θα παίξουν στο Gagarin 205 στις 10 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη του Mark E. Smith και της παρέας του γίνεται στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του τελευταίου δίσκου τους “Ersatz GB”.

Τεύχος 181


beat_news 181
Δημοσίευση: 20-01-2012

Το 2012 θα κυκλοφορήσουν αρκετές ταινίες action, για τις οποίες σίγουρα θα γίνει ντόρος: το Dark Knight Rises, The Amazing Spider- Man, Expendables 2, Men In Black 3, The Hobbit και το Total Recall.

εδώ Kαλειδοσκόπιο - ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Δημοσίευση: 20-01-2012

Το Καλειδοσκόπιο, το πρώτο free-press της Αθήνας, μας δίνει τη δική του απάντηση μέσα από τις σελίδες του. Το νέο τεύχος με κεντρικό αφιέρωμα την Παιδεία, κυκλοφόρησε.

Τεύχος 180


Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοσίευση: 08-12-2011

Ακόμα μία χρονιά ξεκινάει για τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με πολύ κέφι και δημιουργικότητα, παρά τα προβλήματα χρηματοδότησης, ο Π.Ο.Φ.Π.Α. συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη φοιτητική πολιτιστική στέγη, με πολυετή παρουσία και αναγνωρισμένη δραστηριότητα.

beat_news 180
Δημοσίευση: 08-12-2011

Το Spotify είχε εμφανιστεί πριν ένα-δυο χρόνια ως η λύση στην πειρατεία μουσικής, αλλά πλέον έχει αρχίσει να ξεπέφτει στην εκτίμηση πολλών ανεξάρτητων, κυρίως, εταιρειών. Ο λόγος έχει να κάνει με την προνομιακή μεταχείριση καλλιτεχνών των μεγάλων πολυεθνικών, στις οποίες δισκογραφικές ανήκει και το 25% του Spotify.

Eδώ Kαλειδοσκόπιο - Η Ατζέντα του Δεκέμβρη
Δημοσίευση: 08-12-2011

Αν έχετε σκοπό αυτόν το Δεκέμβριο να προβάλλετε φτηνές δικαιολογίες του τύπου «η τσέπη μου είναι άδεια», «φέτος λέω να αρχίσω από νωρίς το διάβασμα για την εξεταστική» και άλλα συναφή, για να κλειστείτε σπίτι, απλά ξεχάστε το. Ο μήνας διαθέτει προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Τεύχος 179


beat_news 179
Δημοσίευση: 03-11-2011

Εδώ Καλειδοσκόπιο - And the Literature Nobel Prize goes to…
Δημοσίευση: 03-11-2011

Πολλά ειπώθηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό για το Νόμπελ Λογοτεχνίας που μέσα στον Οκτώβρη δόθηκε στον σουηδό ποιητή Tomas Tranströmer.

Τεύχος 178


Music Freaks
Δημοσίευση: 12-10-2011

Ενώ φιλόλογοι αναλύουν την ετυμολογία του φθινοπώρου ως μια φθίνουσα πορεία της φύσης εν γένει, η καλλιτεχνική μουσική σκηνή είναι πάντα εδώ για να μας δίνει μια γερή δόση οργασμικής δημιουργίας…

Καλειδοσκόπιο - Ένα φοιτητικό περιοδικό στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 12-10-2011

Με το παρόν τεύχος, το φοιτητικό περιοδικό «Καλειδοσκόπιο» ξεκινά τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο και αναλαμβάνει, για τη σεζόν που μόλις άρχισε, τη σύνταξη του δισέλιδου που διαβάζετε.

Τεύχος 177


Προκηρύξεις βραβείων για φοιτητές
Δημοσίευση: 07-07-2011

Πρόσωπα, ιστορίες και Ιστορία: τα βιβλία ενός καλοκαιριού με άστατο καιρό (2)
Δημοσίευση: 07-07-2011

Από τις μικρές λίστες των φετινών βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω», το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη «Διχασμός και Εξιλέωση, Περί πολιτικής ηθικής των Ελλήνων» (εκδόσεις Πατάκη), πραγματεύεται ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας, από το 1821 ώς τον Εμφύλιο.

Τεύχος 176


Βιβλία: προτάσεις για το καλοκαίρι (1)
Δημοσίευση: 31-05-2011

Αν καίγεστε υπό σκιάν το καλοκαίρι που έρχεται, και θέλετε να κάνετε ερωτική εξομολόγηση, μπορείτε να συγκινήσετε με τα «Ερωτικά» του Ρίτσου, από τις εκδόσεις Κέδρος. Είναι ένα βιβλίο σαν λεύκωμα, γεμάτο με σχέδια και ποιήματα, θαρραλέο και ώριμο, πολύ όμορφο μέσα κι έξω.

beat_news 176
Δημοσίευση: 31-05-2011

Οι Deep Purple με τον Βασίλη (Παπακωνσταντίνου ντε!) στα... Γιάννενα! Άμα αρχίσανε τις περιοδείες αλά Scorpions στην περιφέρεια της Ελλάδος, το βλέπω να το “κλείνουν το μαγαζί” σύντομα, οπότε όποιος προλάβει πρόλαβε!

Τεύχος 175


beat_news 175
Δημοσίευση: 04-05-2011

Ανακοινώθηκε το line-up για το φετινό Rock Wave το οποίο θα γίνει 1 με 3 Ιουνίου και η αλήθεια είναι ότι εκτός από την τιμή του εισιτηρίου (μόλις 65 ευρώ το τριήμερο), είναι μια μικρή απογοήτευση.

Τεύχος 174


beat_news 174
Δημοσίευση: 05-04-2011

Ο Απρίλιος πρέπει να είναι ο μήνας του πανηγυρτζή μεταλλά. Στις 4 του μηνός θα δούμε τους Cradle of Filth στο Fuzz και στις 16 Απριλίου τους Children of Bodom στο Gagarin.

Αtenistas - Αθηναίοι στην πράξη
Δημοσίευση: 05-04-2011

Ένας πολίτης της Αθήνας, μόνος του, στενοχωριέται, προβληματίζεται για την πόλη. Βλέπει στο ίντερνετ το μπλογκ κάποιου άλλου που τη φωτογραφίζει, τη χαίρεται και τη συμπονά, και θέλει να τον γνωρίσει.

Τεύχος 173


beat_news 173
Δημοσίευση: 21-03-2011

Οι Easy Star All-Stars ήρθαν τελικά στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου στο Fuzz και όπως αναμενόταν, έδωσαν ένα απίστευτο ρεσιτάλ όπου ακούστηκαν πολλά σουξέ των Radiohead, Pink Floyd και των Beatles σε dub/reggae ρυθμούς. Κρίμα το ακριβό εισιτήριο όμως.

Φοιτητικό Επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δημοσίευση: 21-03-2011

Έως και την 31η Μαρτίου 2011, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ.

Τεύχος 172


beat_news 172
Δημοσίευση: 19-02-2011

Κάποια Ελληνοκαναδέζα ψηφίστηκε να κατέβει στα προκριματικά της Γιουροβίζιον και κάποιοι θίχτηκαν γιατί θεώρησαν την ψηφοφορία σικέ.

Το διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας
Δημοσίευση: 01-02-2011

Τείχη που καταρρίπτονται

Από το 1950, το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών γκρεμίζει τείχη που ορίζουν την ελληνική ξενοφοβία.

Τεύχος 171


beat_news 171
Δημοσίευση: 19-02-2011

Μετά τους Scorpions και οι Judas Priest αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά, με μια τελευταία παγκόσμια περιοδεία.

Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοσίευση: 19-02-2011

«Kυψέλη» δημιουργικότητας: θέατρο, χορός, κινηματογράφος, φωτογραφία

Στο κέντρο της Αθήνας, στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, στεγάζεται ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τεύχος 170


beat_news 170
Δημοσίευση: 21-02-2011

Οι θρύλοι του ποιοτικού hip-hop, Public Enemy, πρόσφατα συγκέντρωσαν $75.000 από οπαδούς για την ηχογράφηση του νέου δίσκου τους.

26 Ξένες Γλώσσες και όχι μόνο
Δημοσίευση: 21-02-2011

26 Ξένες Γλώσσες και όχι μόνο
Tο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Aθηνών.

Τεύχος 169


Πανεπιστημιακά Eστιατόρια
Δημοσίευση: 21-02-2011

Μιλώντας έρχεται η... όρεξη

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα
Δημοσίευση: 21-02-2011

Προϋποθέσεις, διαδικασία χορήγησης


Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!