| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
1ο Βραβείο σε φοιτητές της Νομικής Σχολής

Δημοσίευση: 30-04-2013 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:195
Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη 1ο Βραβείο σε φοιτητές της Νομικής Σχολής.

 

Ένα ακόμη βραβείο παρέλαβαν πρόσφατα φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αυτήν τη φορά στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition). Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής  Αθηνών στον διαγωνισμό επικράτησαν των αντίστοιχων ομάδων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ! Στον διαγωνισμό που διεξήχθη στην Οξφόρδη, στις 8 και 9 Απριλίου, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο.

 

Η ελληνική ομάδα, που αποτελούσαν οι προπτυχιακοί φοιτητές Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρος Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, επικράτησε στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Σχολής, οι Έλληνες φοιτητές συγκέντρωσαν ήδη στα προκριματικά και σε κάθε μετέπειτα στάδιο του διαγωνισμού την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων ομάδων.

 

Έτσι η Οξφόρδη περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και το Κέιμπριτζ στην τρίτη. Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη κέρδισε, μάλιστα, επιπλέον και το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (best oralist), ενώ ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα,με την ελληνική ομάδα να λαμβάνει συνολικά τα τρία από τα έξι βραβεία του διαγωνισμού, τα οποία απονεμήθηκαν σε τελετή στο Κολλέγιο All Souls της Οξφόρδης, από τον χορηγό του διαγωνισμού,αγγλική δικηγορική εταιρεία. Την επιστημονική επίβλεψη της προετοιμασίας των φοιτητών είχε η επίκουρος καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου.

 

Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν αγορεύοντας στα αγγλικά έναντι φοιτητών πολλών σημαντικών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (Οξφόρδη, Κέιμπριτζ, Tübigen, Trier, Βιέννη, Λιέγη, Νάπολη), με κριτές τους καθηγητές αυτών των πανεπιστημίων. Και κέρδισαν υποστηρίζοντας, αλλά και  αντικρούοντας, πέντε διαφορετικά ένδικα μέσα (διεκδικητική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές αποζημίωσης από αδικοπραξία και πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου).

 

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές τους, οι φοιτητές της Αθήνας κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρις στην ετοιμότητα των απαντήσεών τους σε δύσκολες νομικές ερωτήσεις, τη ρητορική τους, αλλά και τις γνώσεις τους επί της λατινικής νομικής ορολογίας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!