| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |




Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 01-04-2013 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:194


Ολοκληρώθηκε τελικά η εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου σε ένα Πανεπιστήμιο της χώρας με την εκλογή νέου πρύτανη. Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με 198 ψήφους εξελέγη νέος πρύτανης ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Γιάννης Μεσσήνης.

Ο κ. Μεσσήνης πλειοψήφησε έναντι των 140 ψήφων που συγκέντρωσε ο δεύτερος υποψήφιος για την θέση κ. Γιώργος Πετράκος, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στο Ίδρυμα. Η θητεία του νέου πρύτανη είναι τετραετής. Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα, από τους 429 εκλέκτορες ψήφισαν οι 365, δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη ΔΕΠ, δηλαδή οι μόνιμοι καθηγητές, και όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι φοιτητές.

Ο νέος πρύτανης διορίστηκε ενώ στην συνέχεια θα ορίσει τους αναπληρωτές πρυτάνεις του, εφόσον το θελήσει. Με τον νέο νόμο, το Συμβούλιο του Ιδρύματος επέλεξε τρεις υποψήφιους και από αυτούς οι καθηγητές εξέλεξαν τον νέο πρύτανη.

Στην ίδια πορεία για την εκλογή πρύτανη με τον νέο νόμο βρίσκονται ακόμη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης.




 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 



Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!