| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Αφόρητη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση: 01-04-2013 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:194


Την κινητοποίηση των Αρχών με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών έξω από τον χώρο των Προπυλαίων, όπου πρόσφατα καταγράφηκε περιστατικό βίας σε βάρος καθαρίστριας του Ιδρύματος, προκάλεσε νέα επιστολή του πρύτανη κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.


Μετά την επίθεση χρήστη ναρκωτικών με σύριγγα εναντίον καθαρίστριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρύτανης του Ιδρύματος κινητοποιήθηκε ακαριαία και απέστειλε νέα επιστολή προς τις αρμόδιες Αρχές, στην οποία αναφέρθηκε στο «οξύ περιστατικό βίας» που σημειώθηκε στον χώρο των Προπυλαίων.


Εξίσου ακαριαία όμως ήταν η αντίδραση των αρχών, δεδομένου ότι ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα και ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα, χαράσσοντας τις βάσεις για μια συστηματική παρουσία στην περιοχή και έλεγχο του προβλήματος.


Τη σχετική επιστολή ο πρύτανης, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, την κοινοποίησε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.


Ο κ. Δένδιας μάλιστα ενεργοποιήθηκε προσωπικά και ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα που έχει κάνει αφόρητη την καθημερινότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά απειλεί πλέον και τη σωματική τους ακεραιότητα.


Για τον ίδιο λόγο πρόσφατα, όλοι οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων και των πνευματικών ιδρυμάτων της πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνικό Θέατρο) σε κοινή συνέντευξή τους με τον Δήμο της Αθήνας, ζήτησαν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να λύσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!