| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.

Δημοσίευση: 11-02-2013 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:192


Σε μια περίοδο κρίσιμη για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 11ο συνέδριο της Ομοσπονδίας των καθηγητών Α.Ε.Ι. (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.) στο τέλος του οποίου και εξελέγη η νέα διοίκησή της. Το συνέδριο ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» περί αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας αλλά και με δεδομένες τις δυσλειτουργίες του νέου Νόμου Πλαισίου για τα πανεπιστήμια, τις οποίες και τα πανεπιστήμια προσπαθούν να διορθώσουν κατά την εφαρμογή των διατάξεών του. Το συνέδριο ξεκίνησε στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε με τον απολογισμό της προηγούμενης διετίας και την εκλογή νέας ηγεσίας. Ωστόσο, δεν καταγράφηκαν μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών.

Μεταξύ των καθηγητών Α.Ε.Ι. συγκροτήθηκε «αντιμνημονιακή» κίνηση που εκφράστηκε από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ανεξάρτητους υποψήφιους στα πανεπιστήμια. Ωστόσο η κίνηση αυτή των καθηγητών (αποτελούμενη από τη Συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο, αυτόνομες πρωτοβουλίες της Φιλοσοφικής Σχολής και της Φυσικομαθηματικής Αθηνών, την πρωτοβουλία «Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Ε.Μ.Π.», την Κίνηση μελών Δ.Ε.Π. – Ε.Μ.Π. και ανεξάρτητους με την επωνυμία «Συνάντηση πανεπιστημιακών δασκάλων») κατέβηκε στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Κατέλαβε 10 θέσεις από τις 33 της Διοικούσας Επιτροπής, (9 έδρες είχε καταλάβει στο προηγούμενο συνέδριο της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. η Συσπείρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μια έδρα η Κίνηση).

Στις εκλογές για νέα διοίκηση συμμετείχε εφέτος και η «Συνεργασία πανεπιστημιακών», που ουσιαστικά αποτελείται από την παράταξη ΑΣΚΕΥ που έφτιαξαν πανεπιστημιακοί γιατροί, οι οποίοι ακολούθησαν κοινή πορεία στη συνέχεια με άλλους ανεξάρτητους συνέδρους και την κίνηση «Ακαδημαϊκή Παρέμβαση». Η παράταξη αυτή πήρε 8 έδρες. Μια έδρα κατέλαβε και η Πρωτοβουλία μελών Δ.Ε.Π. Ιατρικής Αθηνών, οι εκπρόσωποι της οποίας κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Η ΚΙΠΑΝ, παράταξη που πρόσκειται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατέλαβε εφέτος 6 έδρες έναντι των 8 που είχε καταλάβει στην προηγούμενη ηγεσία της Ομοσπονδίας. Η Αριστερή Μεταρρύθμιση (ΑΡΜΕ) της ΔΗΜΑΡ, έχασε μια έδρα, καταλαμβάνοντας αυτή τη φορά 4 θέσεις στη Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία πήρε δύο έδρες.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!