| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
«ΟΧΙ» στην μετατροπή της Πανεπιστημιούπολης σε περιφερειακή οδό ταχείας κυκλοφορίας!

Δημοσίευση: 12-07-2012 - Φύλλο:187
Mε την μέθοδο της… αυτοδικίας επιχειρούν οι τοπικές αρχές της περιοχής Καισαριανής τη χρησιμοποίηση της οδικής αρτηρίας που διέρχεται μέσα από την πανεπιστημιούπολη, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Όπως είναι γνωστό, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν αποφασίσει να κλείνουν οι πύλες των οδών που διέρχονται μέσα από την πανεπιστημιούπολη συγκεκριμένες ώρες κάθε ημέρα, ώστε να περιφρουρηθεί η ηρεμία στον χώρο, να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και να προστατευθεί το περιβάλλον.
Ωστόσο, μερικούς μήνες νωρίτερα εκπρόσωποι του Δήμου Καισαριανής επισκέφθηκαν τον χώρο και αφαίρεσαν την μπάρα που είχε τοποθετηθεί για να διακόπτει την κυκλοφορία, όπως και την ειδική σήμανση, καθώς έκριναν ότι ο δρόμος αυτός δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο! «Η χάραξη και η λειτουργία ενός δρόμου οφείλουν να γίνονται με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας και την ελαχιστοποίηση της βλάβης, τόσο στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον. Εξαίρεση στον κανόνα αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί το οδικό δίκτυο της Πανεπιστημιoύπολης Ζωγράφου, το οποίο επιπροσθέτως καλείται να εξυπηρετήσει τις ειδικές ανάγκες μιας πανεπιστημιακής και όχι αστικής κοινότητας» λέει σχετικά ο επόπτης της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, επίκουρος καθηγητής κ. Γ. Στείρης.
«Προς την κατεύθυνση αυτή το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε πέρυσι να προβεί σε μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας. Η πραγματικότητα αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης. Ο κυκλοφοριακός φόρτος μειώθηκε αισθητά, όπως και τα τροχαία ατυχήματα και η κάθε λογής εγκληματικότητα, που διευκολύνετο από την ανεξέλεγκτη πρόσβαση. Επίσης, βελτιώθηκε άρδην η κατάσταση όσον αφορά στην καθαριότητα, τις φθορές στο οδικό δίκτυο και τις παράπλευρες υποδομές, την ηχορύπανση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», συνεχίζει ο κ. Στείρης.

 

«Εκείνος που πολεμά λυσσαλέα τη λογική και την εμπειρία είναι ο Δήμος Καισαριανής, ο οποίος αντιτάχθηκε σθεναρά και βίαια στην τοποθέτηση υψομετρικής μπάρας και τον έλεγχο κυκλοφορίας στην πύλη Καισαριανής. Είναι αυτός που επιδιώκει, με κάθε ένδικο και άλλο μέσο, να καταστήσει την Πανεπιστημιούπολη βασική οδική αρτηρία καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, επί 365 ημέρες το έτος, ώστε να ελαφρυνθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στα στενά όριά του. Στόχος του Δήμου είναι να επιδεινωθεί η καθημερινότητα των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και να κινδυνεύσει το δάσος, ώστε να συνεχίζεται ανεμπόδιστα η παράνομη στάθμευση στην Εθνικής Αντιστάσεως», καταλήγει ο επόπτης της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!