| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Βουλευτικές εκλογές 2012 - Πανεπιστημιακοί στα ψηφοδέλτια

Δημοσίευση: 03-05-2012 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:185


Σήμερα παρουσιάζουμε τους υποψηφίους, ανα κόμμα, που καταφέραμε να εντοπίσουμε στα ψηφοδέλτια, τουλάχιστον μέχρι την εκτύπωση της εφημερίδας, δεσμευόμενοι να αποκαταστήσουμε τις όποιες παραλείψεις, λόγω έλλειψης χρόνου, στο επόμενο φύλλο, όπου και θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για όσους εκλεγούν.

 

Πολυπληθή, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, από μέλη της μεγάλης ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και άλλων πανεπιστημίων της χώρας. Όπως είναι φυσικό, οι ηγέτες των πολιτικών σχηματισμών της χώρας, όταν χρειάζονται το κύρος και τη σοβαρότητα ανθρώπων της κοινωνίας μας στρέφονται στα πανεπιστήμια. Κι αυτό, παρά το ότι όλους τους προηγούμενους μήνες εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων συκοφαντούσαν και λοιδορούσαν τα πανεπιστήμια, τις διοικήσεις και τις Συγκλήτους τους, για τις διαφωνίες που εξέφρασαν σχετικά με άρθρα του νέου Νόμου Πλαισίου για τη λειτουργία τους.

 

Από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ωστόσο, και εφέτος συμμετέχουν καθηγητές του στα ψηφοδέλτια των κομμάτων με κυρίαρχη από αριθμητικής πλευράς τη συμμετοχή καθηγητών του στις «δυνάμεις» της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του κ. Φ. Κουβέλη. Σήμερα παρουσιάζουμε τους υποψηφίους, ανα κόμμα, που καταφέραμε να εντοπίσουμε στα ψηφοδέλτια, τουλάχιστον μέχρι την εκτύπωση της εφημερίδας, δεσμευόμενοι να αποκαταστήσουμε τις όποιες παραλείψεις, λόγω έλλειψης χρόνου, στο επόμενο φύλλο, όπου και θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για όσους εκλεγούν. Συγκεκριμένα:

 

● Με το ΠαΣοΚ κατεβαίνουν στις εκλογές αρκετοί καθηγητές Πανεπιστημίων, πολλοί εκ των οποίων έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν στα ψηφοδέλτιά του. Μεταξύ αυτών ο καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός στα Δωδεκάνησα, ο αν. καθηγητής Λ. Γρηγοράκος στη Λακωνία, ο κ. Ν. Πολύζος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, στη Θράκη, ο κ. Κ. Καρτάλης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Βόλο. Επίσης, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αθ. Τσαυτάρης στο Επικρατείας.

 

● Με την «Νέα Δημοκρατία» θα κατέβει στις εκλογές ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα συμμετάσχει ακόμη η νυν Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αν. Σαλή-Παπασαλή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στη Λέσβο . Με τη «Νέα Δημοκρατία» θα κατέβει στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ο Επ. Καθηγητής (και ήδη βουλευτής) κ. Μ. Σαλμάς, στον Νομό Αρκαδίας, ο κ. Κώστας Βλάσης, λέκτορας στην Ανατομία, και στα Δωδεκάνησα ο Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Εμ. Κόνσολας. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι πανεπιστημιακοί του Ε.Κ.Π.Α. κ. Π. Παυλόπουλος, Αθ. Γιαννόπουλος, Ν. Κακλαμάνης και Ξ. Βεργίνης.

 

● Από το Κ.Κ.Ε. συμμετέχει στις εκλογές ο κ. Ιωαν. Ζιώγας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είναι άλλωστε ήδη βουλευτής.

 

● Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατεβαίνουν στις εκλογές γνωστοί καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι κ. Ι. Μηλιός, Αρ. Μπαλτάς, Ι. Πρωτονοτάριος και οι κυρίες Θ. Φωτίου και Ντ. Βαΐου. Στα ψηφοδέλτιά του βρίσκονται και οι πανεπιστημιακοί Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ρία Καλφακάκου και Ιφ. Καμτσίδου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Στ. Κωνσταντακόπουλος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σπ. Λαπατσιώρας και Γ. Σταθάκης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (ο πρώτος υποψήφιος στη Φθιώτιδα, ο δεύτερος στα Χανιά) και Χαρ. Γούτσος από το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

 

● Στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. συμμετέχει η κυρία Αικατερίνη Βαρβιτσιώτη-Μανωλοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

● Στην ΔΗΜ.ΑΡ. και το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, θα συμμετάσχει ο καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Δεμερτζής και ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιδρύματος κ. Δημ. Παναγιωτόπουλος. Ακόμη με το ίδιο κόμμα, κατεβαίνουν στις εκλογές η γενική γραμματέας της Π.ΟΣΔ.Ε.Π. και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ευγενία Μπουρνόβα στη Λάρισα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης κ. Ι. Πανούσης στην Αθήνα, ο Επ. Καθηγητής της Ιατρικής Δημ. Κ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων ερευνητών κ. Δημ. Λουκάς, η καθηγήτρια κυρία Μαρία Ρεπούση στην Α Πειραιώς. Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜ.ΑΡ. θα συμμετάσχουν ακόμη οι: Ελένη Καραντζόλα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα Δωδεκάνησα, Σόνια Τσιτίλου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εμμ. Ματσαγγάνης στην Α Αθήνας, Χρ. Κουρουνιώτης και Χ. Κατερινόπουλος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα είναι υποψήφιοι στο Ηράκλειο, και Ι. Σπιλάνης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

 

● Με τους Οικολόγους Πράσινους θα κατέβει στις εκλογές της 6ης Μαΐου η λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εγγονή του συγγραφέα Στρατή Μυριβήλη, Λενιώ Μυριβήλη, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Αλ. Γεωργόπουλος και ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ηλ. Γιαννίρης.

 

● Με το κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» κατεβαίνουν στις εκλογές οι πανεπιστημιακοί Τίνα Ζορμπαλά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Σπύρος Σακελλαρόπουλος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

● Στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έχει ανακοινωθεί το όνομα του ομότιμου καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Μπήτρου, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Ακόμη στα ψηφοδέλτια του κόμματος συμμετέχει η κυρία Όλγα Κολοκυθά, επίκουρη καθηγήτρια Ορθοδοντικής στο Α.Π.Θ.

 

● Στο κόμμα του κ. Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Ελληνες», στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμμετάσχουν ο κ. Γ. Βάμβουκας καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γερ. Τσελέντης από το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

 

● Με την «Κοινωνική Συμφωνία» υποψήφια θα είναι η –εκ των ιδρυτικών στελεχών της– καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. κ. Λούκα Κατσέλη και επίσης από το Ε.Κ.Π.Α. ο Χρ. Πιτέλης.

 

● Με το κόμμα «Δράση» του κ. Στ. Μάνου θα πολιτευτεί ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος, του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής του Ιδρύματος κ. Θάνος Βερέμης, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο κ. Ιωαν. Ληξουριώτης και ο Ορ. Καλογήρου από το Α.Π.Θ.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!