| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ερεβάν της Αρμενίας

Δημοσίευση: 19-04-2012 - Στήλη: ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Φύλλο:184


Στο Τμήμα θα διδάσκεται εντατικά (8-10 ώρες εβδομαδιαίως) η ελληνική γλώσσα και κατά τα 8 εξάμηνα. Επίσης θα διδάσκονται, εκτός των γενικών φιλολογικών και γλωσσολογικών μαθημάτων: Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Θεωρητική Γραμματική της Ελληνικής, Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Μέθοδος Διδασκαλίας της Ελληνικής, Ελληνική Ιστορία, Βυζαντινολογία.

 

Τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας θα διδάσκονται από τον Καθηγητή κ. Λεβόν Ακοπιάν (που παρακολούθησε ως υπότροφος μαθήματα ελληνικής στο Ε.Κ.Π.Α.) και τις κυρίες Μαρίνα Αντουλιάν και Μαρίνε Χατσογιάν (πρώην φοιτήτριές του, που επίσης παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής στη χώρα μας). Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας και Θεωρητική Γραμματική της Ελληνικής θα διδάσκει η Καθηγήτρια κ. Όλγα Βαρταζαριάν, απόφοιτη του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσωφ». Ο Καθηγητής Λ. Ακοπιάν θα διδάσκει επίσης Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Μέθοδο Διδασκαλίας της Ελληνικής.

 

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν ιδρύθηκε το 1919. Από τότε αποφοίτησαν περί τις 90.000 επιστήμονες. Σήμερα αριθμεί 1.200 διδάσκοντες, από τους οποίους πάνω από 30 είναι Ακαδημαϊκοί, μέλη της Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας. Τώρα φοιτούν 13.000 φοιτητές, σε 20 σχολές, θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης. Αναπτύσσει επίσης ευρύ ερευνητικό έργο και είναι άρτια εξοπλισμένο.

 

Η ίδρυση του ανωτέρω τμήματος στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, με την οποία διατηρούμε παραδοσιακά πολύ στενές σχέσεις αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διάδοση και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του πολιτισμού που καταβάλλει το Πανεπιστήμιό μας και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Η προσφορά του Πανεπιστημίου μας στον τομέα αυτό είναι πολύ σημαντική, μολονότι ορισμένοι και μάλιστα αρμόδιοι θέλουν να την αγνοούν. Χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται ή έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας για να μάθουν τη γλώσσα μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και να σπουδάσουν σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε διάφορα Τμήματα και ειδικά προγράμματα και
στο Διδασκαλείο της Ελληνικής Γλώσσας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!