| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Πολιτική ηγεσία και Aστυνομία αναζητούν… άσυλο για τις ευθύνες τους

Δημοσίευση: 09-03-2012 - Φύλλο:183
Με ακραία απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου τις εκλεγμένες διοικήσεις των πανεπιστημίων της χώρας.
Ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών βέβαια, επεφύλασσε ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς αναφέρθηκε στα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου «υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες» και πρόσθεσε ότι ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης «έδωσε τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα». Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι γνωρίζει πως «έγινε συμφωνία και τους επέτρεψε να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα»…

«Άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης» κάλεσε λίγες ώρες μετά τη δήλωση αυτή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης, την υπουργό Παιδείας να αποδείξει όσα δήλωσε.
Σε σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών τονίζεται ότι:
«Τα αναφερθέντα από την υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ότι ο Πρύτανης «έδωσε τη Νομική να μπουν μέσα από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα» και ότι γνωρίζει πως «έγινε συμφωνία να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα» είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, διεδόθησαν με πλήρη γνώση της αναλήθειάς των από την υπουργό, που κρύπτεται πίσω
από την υπουργική της ασυλία, η οποία της εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Την προκαλεί να αποδείξει την «αλήθεια» των ψευδών ισχυρισμών της άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

 

Το χρονικό των επιστολών

 

Εκπρόσωποι της αστυνομίας κατηγόρησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου ότι δεν τους ειδοποίησε εγκαίρως, όλοι έψαχναν αλλά κανείς δεν έβρισκε το φαξ που εστάλη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε αστυνομία και εισαγγελέα.
Θέμα της συζήτησης που ξεκίνησε, ήταν οι τρεις επιστολές που απέστειλε ο Πρύτανης
του Πανεπιστημίου Αθηνών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή
και κοινοποίησε στον εισαγγελέα του Α.Π. και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την κατάληψη. Ο πρύτανης απάντησε ωστόσο, ότι τα επίμαχα έγγραφα είχαν παραδοθεί
χέρι με χέρι, μέσω αγγελιοφόρου, στο γραφείο του κ. Παπουτσή τις ημέρες που συντά-
χθηκαν. Παράλληλα, το Σάββατο, 11 του μήνα, ο κ. Πελεγρίνης έστειλε τις επιστολές
του με φαξ και στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη
Ράικου, ενημερώνοντας εκείνην αρμοδίως για την κατάσταση, επειδή ο Άρειος Πάγος
ήταν κλειστός.

Με την επιστολή διαβιβάστηκε έγγραφο του Κοσμήτορα Μιχ. Τσινισιζέλη για την κατάσταση που επικρατούσε στη Σχολή. Επίσης έγινε έκκληση για τη διασφάλιση των κτηρίων του Ιδρύματος, που βρίσκονται στο Κέντρο της Αθήνας.
Mε αποδεικτικό τη σχετική απόδειξη του φαξ, τα έγγραφα είχαν παραδοθεί μέσω αγγελιοφόρου στο γραφείο του κ. Παπουτσή και με φαξ στο γραφείο της κυρίας Ράικου εγκαίρως. Η ώρα αποστολής του φαξ ήταν 4.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ έφερε τον
χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» και προειδοποιούσε για σημαντικό κίνδυνο ασφαλείας. Τηλεφωνική επικοινωνία δεν υπήρξε, καθώς στο παρελθόν είχε υποδειχθεί στη διοίκηση του Πανεπιστημίου από την εισαγγελία για τέτοια θέματα να μην επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικώς, αλλά αποκλειστικώς εγγράφως!

 

Σύγκλητος και Διοικητικοί στηρίζουν τον Πρύτανη

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, ασχολήθηκε με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στηρίζει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις ενέργειές του και απο
δοκιμάζει τις επιθέσεις που έχει υποστεί και υφίσταται, οι οποίες είναι άδικες και ανυπόστατες, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και υπονομεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αν και εκλήθη δημοσίως από τον Πρύτανη να αποδείξει το βάσιμο των βαρύτατων κατηγοριών της κατά του προσώπου του, δεν το έπραξε, συνεπώς οφείλει να προβεί στην άμεση ανάκλησή τους». Eπίσης, και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Aθηνών σε απόφασή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι φαρισαϊσμός και υποκρισία το γεγονός ότι, ενώ κάηκε όλο το
κέντρο της Αθήνας, καταστράφηκαν ιστορικά κτήρια, περιουσίες του κράτους και ιδιωτών, κάποιοι εστιάζουν και προσπαθούν να πείσουν ότι για όλα αυτά έχει την ευθύνη το κτήριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμείς, ως εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, που ζήσαμε την αγωνία του Πρύτανη και των Πρυτανικών Αρχών καθώς και την προσπάθειά τους να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την περιουσία του Πανεπιστημίου, έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τις Πρυτανικές Αρχές σ’ αυτόν τον πόλεμο που υφίστανται».
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!