| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 173

Δημοσίευση: 21-03-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:173


Τα αποτελέσματα της Συνόδου πρυτάνεων των Α.Ε.Ι. στο Ναύπλιο και οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο δημοσιοποίησης του νέου Νόμου Πλαισίου είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τα Μέσα Mαζικής Eνημέρωσης της χώρας.

 • Στο θέμα των μετεγγραφών και των φημολογούμενων νέων αλλαγών στον θεσμό, αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος». «Μόνο με μόρια οι μετεγγραφές» τιτλοφορείται τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ.

  «Δραστικές αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών ετοιμάζει για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακόψει το τεράστιο «ρεύμα» αιτήσεων μετεγγραφής από τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της περιφέρειας προς τα κεντρικά» αναφέρεται στο κείμενο.

  «Η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου μελετά το ενδεχόμενο –και μάλιστα το ανακοίνωσε στους πρυτάνεις των Α.Ε.Ι.– να μην επιτρέπονται πλέον οι μετεγγραφές από τα τμήματα των περιφερειακών ιδρυμάτων προς τα αντίστοιχα κεντρικά, αλλά μόνο σε αυτά που έχουν ίδια μόρια εισαγωγής. Δηλαδή αν κάποιος εισαχθεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με 15.000 μόρια δεν θα μπορεί να ζητήσει μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας το οποίο απαιτεί 17.000 μόρια αλλά σε οποιοδήποτε άλλο που θα έχει βάση εισαγωγής τα 15.000 και ας μην είναι αντίστοιχο» αποκαλύπτει η εφημερίδα.
 • Σχετικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων συνομιλίων κυβέρνησης και υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο του Ναυπλίου, η εφημερίδα «Αυγή» κάνει λόγο για «επίθεση πρυτάνεων στην Α. Διαμαντοπούλου για την απαξίωση των πανεπιστημίων»

  Για το ίδιο θέμα, ο «Αγγελιοφόρος» δημοσίευσε ρεπορτάζ υπο τον τίτλο «Α.Ε.Ι.: 7 «ανοιχτές» πληγές και 12 σημεία σύγκλισης».

  «Τα οικονομικά των ιδρυμάτων, η έλλειψη προσωπικού, υποδομών, η σίτιση των φοιτητών, η χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων, τα μεταπτυχιακά και το άσυλο κυριάρχησαν στην «καυτή» ατζέντα της Σύνοδου των Πρυτάνεων παρουσία της υπουργού Παιδείας», αναφέρεται στο κείμενο του ρεπορτάζ.

  «Κραυγή αγωνίας ύψωσαν οι πρυτάνεις για τις επτά «ανοιχτές πληγές» των πανεπιστημίων στη διάρκεια της 66ης Συνόδου τους, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

  Η εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει λόγο για «Mεταβατική περίοδο δύο ετών για τις αλλαγές». Και αναφέρει ότι «Μεταβατική περίοδος δύο ετών για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια συμμφώνησαν πανεπιστημιακοί και υπουργείο Παιδείας».

  «Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδρυμάτων αναμένεται τον Μάρτιο, ωστόσο η πλήρης εφαρμογή του πιθανότατα θα γίνει ταυτόχρονα με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί για τη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014» αναφέρει η εφημερίδα.

  Προσεγγίζοντας το ίδιο θέμα, η «Καθημερινή», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της «Νέα οργάνωση - διεθνοποίηση των Α.Ε.Ι.».

  Στο κείμενο αναφέρεται ότι «Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!