| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 196

Δημοσίευση: 04-06-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:196
Με τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, τις οποίες ακολούθησαν παράπονα και καταγγελίες, ασχολήθηκαν κυρίως τις προηγούμενες ημέρες οι εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων. Ωστόσο, εκτενής υπήρξε η δημοσιογραφική κάλυψη μεγάλης έρευνας που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο δράσεων που ξεκινάει για τη συγκρότηση Δικτύου μεταξύ πανεπιστημίων χωρών του Νότου, με στόχο την υποστήριξη φοιτητών και πολιτών.

 

«Το 60% των Ελλήνων φοβάται ότι μπορεί να μην έχει δουλειά προσεχώς» τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής». «Οι τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες 25 έως 34 ετών, θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα, αντί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες 25 έως 34 ετών θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα, αντί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Συνολικά, οι οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν αποκλείσει την προοπτική της μετανάστευσης. Βέβαια, όσοι είναι έως 24 ετών έχουν ανοιχτά τα φτερά τους. Έτσι ο ένας στους δύο θα δεχόταν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το εξωτερικό. Επίσης, οι νέοι της χώρας μας δεν πιστεύουν ότι τους «απειλούν» οι μετανάστες στη μάχη για μια θέση στη δύσκολη αγορά εργασίας. Αντίθετα, η πεποίθηση αυτή είναι έντονη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Από την άλλη, οι Έλληνες μάλλον βλέπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ως λύση ανάγκης για τις σπουδές των παιδιών τους, καθώς οι δύο στους τρεις τα αξιολογούν κάτω του μετρίου» αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Στρατιές για μετανάστευση» έγραψε το Έθνος. «Εργαζόμενοι στην πλέον παραγωγική ηλικία, 35 – 44 ετών, ζουν με το φόβο πως το επόμενο διάστημα θα απολυθούν. Πιο ανασφαλείς για τη δουλειά τους είναι οι γυναίκες» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

 

«Ένας στους δυο νέους θέλει να μεταναστεύσει» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Αυγής». «Αν είχε την οικονομική δυνατότητα, ένας στους πέντε Έλληνες (21,9%) θα έψαχνε δουλειά στο εξωτερικό» γράφει η εφημερίδα. «Το ποσοστό εκτοξεύεται στους νέους έως 24 ετών, που απαντούν θετικά σε ποσοστό 52,63%. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε δείγμα 1.100 ατόμων, η οποία αναδεικνύει την έντονη ανασφάλεια των Ελλήνων για το εργασιακό τους μέλλον λόγω των πολιτικών λιτότητας και της ύφεσης» καταλήγει η εφημερίδα.

 

«Ευρωσκεπτικιστές και φοβισμένοι οι Έλληνες» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. «Ευρωσκεπτικιστές και με έντονο φόβο απώλειας της εργασίας τους εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

 

«Ένας στους πέντε Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει αλλά δεν έχει χρήματα...» τονίζει στο ρεπορτάζ του το Βήμαonline. «Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την ΕΕ σε πανελλαδική έρευνα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών», αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!