| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 172

Δημοσίευση: 18-02-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:172


Το θέμα της Νομικής Σχολής και της κατάληψής της αποτέλεσε το κύριο θέμα των προηγούμενων ημερών στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης.
  • «Αστυνόμευση χρειάζεται το... άσυλο» ανέφερε σε σχετικό κείμενό της «H Καθημερινή». «Αναθεώρηση του θεσμού και ΄πανεπιστημιακή αστυνομία’ ζητούν μέλη της κοινότητας» τιτλοφορείται σχετικό ρεπορτάζ. «Τα γεγονότα της Νομικής ενίσχυσαν τον προβληματισμό εκείνων εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, που ζητούν (εδώ και χρόνια) αναθεώρηση του θεσμού του ασύλου, χαρακτηρίζοντάς τον παρωχημένο» αναφέρει η εφημερίδα. Κάνει επίσης λόγο για τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας για «αλλαγή του νόμου-πλαισίου για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διοίκησής τους που θα λύσει τις σημερινές στρεβλώσεις που παρατηρούνται σε σχέση με το ακαδημαϊκό άσυλο».
    Το «Βήμα» από την άλλη πλευρά φιλοξένησε συνέντευξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνη υπό τον τίτλο… «Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους», που αναφέρεται στον κλοιό των ασφυκτικών πιέσεων που βρέθηκαν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να «εφαρμόσουν τους νόμους» και να άρουν το άσυλο.
    Τα «Νέα» αναφέρονται στην συνέντευξη που έδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Να εκκενωθεί τώρα η Νομική ζητάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών». «Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων φορέων για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ. «Στο στόχαστρο μπαίνει το άσυλο μετά την κατάληψη» αναφέρει σε άλλο δημοσίευμά της η εφημερίδα.
  • «Με εξαίρεση το θέμα της Νομικής, η ειδησεογραφία των εφημερίδων ήταν φτωχή τις προηγούμενες ημέρες στα θέματα που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. «Για την «Αυτοαξιολόγηση σε 265 τμήματα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.» κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο «Αγγελιοφόρος».
    «Πάνω από το 50% των τμημάτων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης, γεγονός που καταδεικνύει την αναστροφή του αρχικού κλίματος δυσπιστίας» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
  • «Το Μάρτιο ο νόμος για τα Α.Ε.Ι.» τιτλοφορείται ρεπορτάζ σχετικά με τον νέο Νόμο Πλαίσιο της «Ημερησίας». Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι: «Αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όπως επισήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου χθες, μετά τη συνάντησή της με τις πρυτανικές αρχές του Α.Π.Θ., «ο Φεβρουάριος θα εξαντληθεί σε αυτό το διάλογο» και, όπως όλα δείχνουν, ο νέος νόμος πλαίσιο των Α.Ε.Ι. θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Μάρτιο». 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!