| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 195

Δημοσίευση: 30-04-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:195
Με την επικείμενη διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Νόμου που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα αποτελέσματα των εφετινών φοιτητικών εκλογών καλύφθηκαν οι εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων τις προηγούμενες ημέρες.

 

«Απειλή για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων οι αιώνιοι φοιτητές» έγραψαν Τα Νέα.

 

«Επηρεάζουν αρνητικά τη βαθμολογία των σχολών και των ιδρυμάτων και τη διεθνή κατάταξή τους. Τον Σεπτέμβριο πρέπει να διαγραφούν από τα μητρώα. Οι πρυτάνεις ζητούν μεταβατική περίοδο» έγραψε η εφημερίδα.

 

«Μαζικές εκκαθαρίσεις φοιτητών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» έγραψε για το ίδιο θέμα η Αυγή. «Το ένα τρίτο των φοιτητών ετοιμάζεται να διώξει η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενεργοποιώντας τη σχετική ρύθμιση για αυτοδίκαιη διαγραφή των φοιτώντων που έχουν υπερβεί τον χρόνο φοίτησης. Σε συνδυασμό με την αυτοδίκαιη αργία των δημόσιων λειτουργών που κατηγορούνται για κάποιο παράπτωμα, στα πανεπιστήμια  εγκαθίσταται ένα σκοταδιστικό πλαίσιο, που καταδιώκει τόσο τους φοιτητές όσο και τους διδάσκοντες ή εργαζόμενους στα ιδρύματα» υποστηρίζει ο συντάκτης του σχετικού κειμένου.

 

«Από τον Σεπτέμβριο: Διαγράφουν έναν στους τρεις φοιτητες» ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των συντακτών».

 

«Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές θα διαγραφούν από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από τον Σεπτέμβριο, καταγγέλλει η σύνοδος των πρυτάνεων που ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Αθήνα» έγραψε η εφημερίδα.

 

«Η αποχή κέρδισε τις παρατάξεις» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ του Εθνους για τις εφετινές φοιτητικές εκλογές.

 

«Τα υψηλά ποσοστά αποχής, η αξιοσημείωτη πτώση της ΠΑΣΠ, η μικρή άνοδος των αριστερών παρατάξεων και η καθοδική πορεία της ΑΡ.ΕΝ. που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τα τελικάαποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών» έγραψε η εφημερίδα.

 

«Φοιτητικές εκλογές: καλά κρατεί η πρωτοκαθεδρία της ΔΑΠ» ήταν ο τίτλος του κειμένου της Καθημερινής

 

«Στον φοιτητικό συνδικαλισμό οι μηχανισμοί καλά κρατούν. Και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών» έγραψε η εφημερίδα.

 

«Μολονότι η χρονιά στιγματίστηκε από τη χαμηλότερη συμμετοχή μεταπολιτευτικά –περίπου 100.000 φοιτητές ψήφισαν, μόλις το 50%–, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εντυπωσίασε με την εκλογική της σταθερότητα και, κατεπέκταση, την ικανότητά της να συσπειρώνει τον κόσμο της. Ευχαριστημένες είναι η ΠΑΣΠ, η Πανσπουδαστική και η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

 

«Αποχή και ΔΑΠ κυριάρχησαν πάλι στις φοιτητικές εκλογές» τιτλοφορήθηκε το ρεπορτάζ στο Bήμαonline.

 

«Μικρή πτώση της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε στις εφετινές φοιτητικές εκλογές, που δεν οδήγησαν τελικά σε πολιτικά συμπεράσματα αντίστοιχα της πρώτης εκλογικής μάχης μετά τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ» ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.Με την επικείμενη διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Νόμου που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα αποτελέσματα των εφετινών φοιτητικών εκλογών καλύφθηκαν οι εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων τις προηγούμενες ημέρες.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!