| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 194

Δημοσίευση: 01-04-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:194
Το σχέδιο «Αθηνά», όπως είναι φυσικό, απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων, αλλά και όλες οι εξελίξεις ή παράπλευρες …αλλαγές που προκαλεί αυτό στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

 


«Στα πολυτεχνεία θα διοχετευθούν φοιτητές των ΤΕΙ» έγραψε σχετικά η Καθημερινή. «Την κατάργηση των περιφερειακών ΤΕΙ θα «πληρώσουν», ως φαίνεται, τα Πολυτεχνεία. Με βάση το σχέδιο «Αθηνά», οι εισακτέοι που μειώνονται από τον χώρο των ΤΕΙ διοχετεύονται στα Πολυτεχνεία, αλλά και –σε μικρότερο βαθμό– στις σχολές Θετικών Επιστημών. Αυτό προκαλεί τις οξύτατες αντιδράσεις τόσο των πανεπιστημιακών, αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που ζητούν μείωση των εισακτέων και μιλούν για υποβάθμιση των σπουδών στα κεντρικά ΑΕΙ» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Με 405 τμήματα αντί 534 ο ακαδημαϊκός χάρτης» έγραψαν Τα Νέα. «Τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με 405 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ μέσα από το Μηχανογραφικό Δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν το καλοκαίρι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας» γράφει η εφημερίδα.

 

«Κάθε Ραχούλα και ΑΕΙ τα είκοσι τελευταία χρόνια» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της ίδιας εφημερίδας. «Η πελατειακή λογική επέβαλε τη δυσανάλογη επέκταση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση, την οποία επιχειρεί να αλλάξει το σχέδιο Αθηνά» αναφέρει το κείμενο.

 

« Έβγαλαν το μηχανογραφικό πριν από τα Προεδρικά Διατάγματα!» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της Αυγής. «Δεν έχει τέλος ο αυταρχικός κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που πριν από την έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων έσπευσε να δημοσιοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» έγραψε η εφημερίδα.

 

«Αρβανιτόπουλος: Η «Αθηνά» συνδέει τον αναπτυξιακό με τον ακαδημαϊκό χάρτη» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Έθνους. «Ως το αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και αναγκαίας διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά» γράφει η εφημερίδα.

 

«Οργή για την «Αθηνά» από Έβρο ώς Κρήτη» έγραψε η Ελευθεροτυπία. Το σχετικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη είχε τίτλο «Το κατασκεύασμα της βίας στα ΑΕΙ». «Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επέλεξε προχτές να συνεδριάσει με θέμα... «Βία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Ενώ η Παιδεία έχει μπουκώσει από προβλήματα, ενώ εμφανίζονται στα σχολεία παιδιά πεινασμένα και εξαθλιωμένα, ενώ η έλλειψη φοιτητικής μέριμνας καταγράφτηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο με το θάνατο των δυο σπουδαστών στη Λάρισα... αυτοί επέλεξαν να μιλήσουν για τη βία στα ΑΕΙ» έγραψε η εφημερίδα.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!