| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 193

Δημοσίευση: 20-03-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:193
Το σχέδιο «Αθηνά» και οι φήμες, σχολιασμοί και αλληλοκατηγορίες που το συνόδευσαν, αλλά και η περίφημη πρόταση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη «μετοχοποίηση» των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων.

 

 


 

 

«Πρόταση-βόμβα για ‘μεικτά’ πανεπιστήμια» έγραψε το Έθνος. «Τη δημιουργία ‘μεικτών πανεπιστημίων’ στα οποία το 49% της αξίας των ιδρυμάτων θα περάσει σε επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Παιδεία, πρότεινε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στον 21ο αιώνα» που συνδιοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από το ‘Economist’, τη Microsoft Hellas και το Βρετανικό Συμβούλιο αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.


«Σύμφωνα με την πρόταση του Ευρ. Στυλιανίδη τα ‘μεικτά’ πανεπιστήμια αποκτούν ρευστότητα πόρων εκτός κρατικού προϋπολογισμού, ευελιξία στη διοίκηση και την ανάπτυξή τους» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.


«Κατά της ‘μετοχοποίησης’ των πανεπιστημίων πηγές του υπουργείου Παιδείας» ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή.


«Απορρίπτουν, πηγές του υπουργείου Παιδείας, τις απόψεις περί ‘μετοχοποίησης’ των Πανεπιστημίων, τη συμμετοχή δηλαδή του ιδιωτικού παράγοντα, οι οποίες ακούστηκαν πρόσφατα σε συνέδριο του ‘Economist’» έγραψε η εφημερίδα.


«Οι πρυτάνεις αποδοκιμάζουν το ‘μεικτό πανεπιστήμιο’ του Στυλιανίδη» έγραψε η «ηλεκτρονική» σελίδα του «Βήματος». «Σάλο προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για το μοντέλο ενός μεικτού πανεπιστημίου. Και μάλιστα εν μέσω της μεταρρύθμισης που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας στον χώρο των πανεπιστημίων με την αναδιάρθρωση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά και την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.


«Ξεθεώνονται στο παζάρι, αλλά η ‘Αθηνά’ δεν ξηλώνεται...» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της Αυγής, για την …πορεία του σχεδίου «Αθηνά».


«Η τρίτη εβδομάδα από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκει τον υπουργό Παιδείας σε κατάσταση πολιορκίας, καθώς καλείται να χειριστεί τα πλήθη των βουλευτών και άλλων παραγόντων που συρρέουν στο Μαρούσι, ζητώντας διορθώσεις στο σχέδιο των συγχωνεύσεων» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.


«Αλλάζει η ‘Αθηνά’, ψηλώνουν οι βάσεις» έγραψαν Τα Νέα. «Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά», άνοδο των βάσεων το επόμενο έτος λόγω της αναμόρφωσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και «σκληρή αξιολόγηση», που θα οδηγήσει ενδεχομένως και σε κατάταξη (ranking) των ιδρυμάτων, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας» τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ.


Για «Λίφτινγκ στην «Αθηνά»» έγραψε το Έθνος. «Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά», ενσωματώνοντας και προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αξιολόγηση των Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. και κατάταξη των ιδρυμάτων, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με συντάκτες που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ» έγραψε η εφημερίδα.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!