| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 189

Δημοσίευση: 01-11-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:189
«Εκλογές από …μακριά» έγραψε το « Έθνος». 
«Μπλόκο φοιτητών και καθηγητών. Να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης φέρονται διατεθειμένοι σύλλογοι φοιτητών και καθηγητών σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αναβλήθηκαν οι εκλογές στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών, κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων...» ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα. «Εμπόδισαν ξανά τις εκλογές» τιτλοφορείται σχετικό κείμενο της «Καθημερινής».

«Δεν έγιναν οι εκλογές Συμβουλίων σε ΑΠΘ, Δημοκρίτειο και Μακεδονίας» έγραψε το Βήμαonline. 
«Αδυναμία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης επικαλέστηκαν οι εφορευτικές επιτροπές τριών πανεπιστημίων, του Αριστοτέλειου, του Μακεδονίας και του Δημοκρίτειου, που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τις εκλογές τους την Τετάρτη» σημειώνει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα.

Το θέμα της διαχείρισης των κτηρίων του δημοσίου, ειδικά δε των κτηρίων των πανεπιστημίων, ήταν το δεύτερο μεγάλο θέμα των ημερών. 
«Νομοσχέδιο ‘βόμβα’ αποκρατικοποιεί την περιουσία των ΑΕΙ» τιτλοφορείται σχετικό κείμενο που δημοσίευσε «Το Βήμα». «’Βόμβα’ έσκασε στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου, διάταξη του οποίου αφήνει να εννοηθεί ότι η κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίων, ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου), το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να την διαχειρίζεται όπως κρίνει σωστό».

«Στο σφυρί και τα πανεπιστήμια!» αναφέρεται σε σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή». 
«Ουδείς είχε διανοηθεί μέχρι τώρα ότι θα μπορούσε να δει κάποια ημέρα το ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, να λειτουργεί υπό την ιδιοκτησία ενός ιδιώτη! Αυτό θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας... Να, όμως, που τα σενάρια δεν είναι μόνο για τον κινηματογράφο. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει ακόμη και τα πανεπιστήμια της χώρας!» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σχετικό με το θέμα του σχεδίου «Αθηνά» περί συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων είναι το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». 
«Κλείνουν 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Η μείωση της χρηματοδότησης και οι ελάχιστες προσλήψεις διδασκόντων τα επόμενα χρόνια σηματοδοτούν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, σχολών, ακόμη και ολόκληρων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2013-14» αναφέρεται στο ρεπορτάζ. 
«Ετσι, η ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος μόνιμου προσωπικού βάζει στην πρώτη γραμμή για κατάργηση ή συγχώνευση τα ιδρύματα που έχουν σήμερα σημαντικές ελλείψεις μονίμων διδασκόντων και φοιτητών αναφέρεται στο κείμενο.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!