| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 192

Δημοσίευση: 11-02-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:192
Η «Αθηνά» και το σχέδιο του Yπουργείου Παιδείας για αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας ήταν το κεντρικό θέμα στις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων εδώ και αρκετές εβδομάδες.

 

«Η Αθηνά φέρνει τα πάνω - κάτω στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» έγραψαν Τα Νέα. «Η κατάργηση τεσσάρων περιφερειακών πανεπιστημίων, ίδρυση δύο νέων υπερ-ιδρυμάτων στην Αθήνα μέσω συγχωνεύσεων των υπαρχόντων πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. και ξεκαθάρισμα περίπου 100 σχολών ιδίως των ΤΕΙ, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το σχέδιο Αθηνά για τις συγχωνεύσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Κοπτοραπτική περικοπής δαπανών το σχέδιο Αθηνά» σχολίασε για το θέμα η Αυγή. «Την αρχή του τέλους του μαζικού Πανεπιστημίου σηματοδοτεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης. Ένα σχέδιο που φτιάχτηκε από συμβούλους και παρασυμβούλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παρακάμπτοντας προκλητικά τα πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι. και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

 

«Το σχέδιο Αθηνά αλλάζει το τοπίο στα ΑΕΙ» έγραψε η Καθημερινή. «Νέο τοπίο διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς θα διαγραφούν από τον χάρτη τρία πανεπιστήμια (από τα 24 σε 21) και τέσσερα Τ.Ε.Ι. (από τα 16 σε 12) και 94 τμήματα πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. (από τα 480 που λειτουργούν σήμερα θα μείνουν 386)» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Αρβανιτοπουλος: Εξετάζεται η επιδότηση για τις μετακινήσεις από το σχέδιο Αθηνά» ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του Έθνους. «Εθνική υπόθεση πέρα από κομματικές γραμμές χαρακτήρισε τον εξορθολογισμό του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται η επιδότηση των μετακινήσεων που θα προκύψουν από το σχέδιο Αθηνά» αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Ψαλίδι στους εισακτέους, λουκέτο σε τρία Α.Ε.Ι.» έγραψε η Ελευθεροτυπία. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων και λουκέτο σε τρία περιφερειακά πανεπιστήμια, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος».

 

«Δεν είναι επιτακτική ανάγκη ο περιορισμός της βάσης του δέκα» έγραψαν σε άλλο ρεπορτάζ τους Τα Νέα. «Παρενέργεια της αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας είναι ότι, επειδή, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν θα μειωθούν υπερβολικά οι θέσεις εισακτέων, δεν υφίσταται και επιτακτική ανάγκη να επανέλθει από τις επόμενες εξετάσεις ο περιορισμός της βάσης του δέκα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!