| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 191

Δημοσίευση: 17-01-2013 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:191
«Καμία αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα μέχρι το 2016» έγραψε το Έθνος, ερευνώντας όλες τις πτυχές των αλλαγών που μελετάει το Υπουργείο Παιδείας.

 

«Ήσυχοι πρέπει να είναι οι μαθητές των γυμνασίων και πολύ περισσότερο των λυκείων ότι δεν πρόκειται για τα επόμενα χρόνια να βρεθούν αντιμέτωποι με αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα» αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Ο κανόνας που έλεγε ότι κάθε νέος υπουργός μελετά και αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. φαίνεται ότι... σπάει, και αυτήν τη φορά κανείς δεν προγραμματίζει τέτοιες αλλαγές προς μεγάλη ανακούφιση των γονέων και των παιδιών, οι οποίοι πάντα φοβούνται ότι οι όποιες αλλαγές θα τους... ακουμπήσουν» τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ.

 

«Μετεγγραφές φοιτητών: Πίσω από τις ανάγκες η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας» έγραψε ο Ριζοσπάστης.

 

«Επιπλέον Εξεταστική για ‘παλιούς’ φοιτητές» τιτλοφορείται σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας. «’Εξτρα’ εξεταστική τον Φεβρουάριο θα έχουν οι ‘παλιοί’ φοιτητές Α.Ε.Ι. που χρωστούν μαθήματα και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, ‘οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2013 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο’. Με άλλες τροπολογίες δίνεται στα τμήματα Α.Ε.Ι. η δυνατότητα να προσλαμβάνουν καθηγητές μέσω υποτροφιών ή άλλων πόρων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Στο μικροσκόπιο κονδύλια για μελέτες στα Α.Ε.Ι.» αναφέρεται σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Καθημερινή. «Μπροστά στα πεπραγμένα των παλαιότερων διοικήσεων θα βρεθούν τα νέα Συμβούλια των Α.Ε.Ι., που θα αναλάβουν αρμοδιότητες από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Τα μέλη του Συμβουλίου κάθε πανεπιστημίου και Τ.Ε.Ι. θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση για αλλαγή σελίδας στο ίδρυμα» αναφέρεται στο κείμενο.

 

Στο θέμα των φοιτητικών εστιών αναφέρεται ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. «Φοιτητικές εστίες ‘Είναι δικός μου, βάλ΄τον’ τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ. «Μεγάλη η συζήτηση και ακόμη μεγαλύτερη η αμφισβήτηση για το προνόμιο φιλοξενίας στις φοιτητικές εστίες τα τελευταία χρόνια. Από τη μια τα ανεπαρκή κονδύλια και από την άλλη η απόπειρα μετάθεσης του μεγάλου αυτού οικονομικού βάρους στις πλάτες των Α.Ε.Ι., έχει προκαλέσει γκρίνια, ένα ιδιότυπο μεταβατικό καθεστώς λειτουργίας και απέλπιδες επιχειρήσεις εκκαθάρισης στις απανταχού εστίες» υποστηρίζει η συντάκτρια του κειμένου
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!