| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 190

Δημοσίευση: 10-12-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:190


«Νέα στρατηγική για τον ανασχεδιασμό της εκπαίδευσης παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» έγραψε ο Ριζοσπάστης, αναφέροντας ότι θα είναι «ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις».

«Διάλογο για τις συγχωνεύσεις ζητούν Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.» τιτλοφορείται ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Έθνος. «Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει έως την 1η Δεκεμβρίου να υποβά- λουν τις προτάσεις τους σχετικά με την αναδιάρθρωση των Α.Ε.Ι. (συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων ή και ιδρυμάτων)» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα δηλώνει ότι δεν αντιτίθεται στο σχέδιο ‘Αθηνά’, αλλά εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία χαρακτηρίζεται», όπως υπογραμμίζουν, «από βιασύνη, προχειρότητα και έλλειψη διαλόγου, με την οποία επιδιώκονται προκρούστειες αλλαγές που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης» τονίζει στο ίδιο ρεπορτάζ.

«Δεκαήμερη διορία στα Α.Ε.Ι. για τις συγχωνεύσεις» έγραψε η Ημερησία. «Αρχισε χθες ‘ο χορός’ ενός νέου κύκλου προσφυγών κατά του νομοθετικού πλαισίου για τα Α.Ε.Ι., καθώς αμφισβητούνται ως αντισυνταγματικοί όχι μόνο οι νόμοι 4009/11 και 4076/12, αλλά και η πρόσφατη υπουργική απόφαση για την εκλογική διαδικασία των διαφόρων πανεπιστημιακών οργάνων και αρχών» έγραψε η εφημερίδα. «Σύντομα είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και η υποβολή νέων αιτήσεων ακύρωσης και κατά των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογικών διαδικασιών, παράλληλα με τις προσφυγές που θίγουν το βασικό κορμό του νομοθετικού οικοδομήματος» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

«Με ομαδικές παραιτήσεις απειλούν οι πρυτάνεις» τονίζουν Τα Νέα σε ρεπορτάζ τους. « Έτοιμοι να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας, αν δεν εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα, δηλώνουν οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου.

«Αντίθετοι με το χρονοδιάγραμμα, οι πρυτάνεις απειλούν με παραίτηση» έγραψε σχετικά η Καθημερινή. «Με παραίτηση απειλούν οι πρυτάνεις εάν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Α.Ε.Ι., το οποίο ορίζει ότι οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!