| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 188

Δημοσίευση: 02-10-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:188
«Σκληραίνουν τη στάση τους για τις περικοπές οι πανεπιστημιακοί» ήταν ο τίτλος του « Έθνους» σε ρεπορτάζ σχετικά με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών πανεπιστημίου για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

«Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έως τις 21 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε χθες η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών προς τους συλλόγους διδασκόντων όλης της χώρας» έγραψε η εφημερίδα. «Η ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της έναντι της κυβέρνησης για τις επικείμενες περικοπές στους μισθούς των πανεπιστημιακών (μεσοσταθμικά 17,5%) και καλεί όλους τους διδάσκοντες να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.


«Επεκτείνεται η ένταση στον χώρο της εκπαίδευσης» ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της «Καθημερινής».«Στον αέρα η εξεταστική περίοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ» έγραψαν «Tα Νέα». «Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και ιδίως στα ΤΕΙ της χώρας, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, εξαιτίας των περικοπών που προαναγγέλθηκαν στο ειδικό τους μισθολόγιο» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Εξεταστική μετ εμποδίων λόγω παράτασης της απεργίας στα ΑΕΙ» έγραψε «το Βήμα» on line. «Στο ΣτΕ για το Νόμο Πλαίσιο οι πρυτάνεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο ρεπορτάζ του. «Αντιδράσεις με την πολιτική της κυβέρνησης στην παιδεία εξέφρασε και η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ» ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

«Στα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη των φοιτητών αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών η εφημερίδα «Καθημερινή».

«Μέτρα υπέρ φοιτητών και εκπαιδευτικών» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ. «Μέτρα για την κοινωνική μέριμνα φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους ανακοίνωσε χθες ο υπ. Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Αίτημα για εξαιρέσεις στις μετεγγραφές» ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της «Ημερησίας». «Ζήτημα επαναφοράς του θεσμού των μετεγγραφών των φοιτητών στα ΑΕΙ θέτουν τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς επικαλούμενοι τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες στη χώρα» ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Ειδικότερα, οι βουλευτές προτείνουν, κατ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου, να δοθεί δυνατότητα μετεγγραφής στις περιπτώσεις που λόγω σπουδών οι οικογένειες κρατούν περισσότερα από δύο σπίτια και έχουν εισόδημα έως 45.000 ή εναλλακτικά 60.000 ευρώ, αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται ή το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ» καταλήγει το ρεπορτάζ.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!