| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 187

Δημοσίευση: 12-07-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:187
Οι αλλαγές στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και η ανακοίνωση των εφετινών στατιστικών στοιχείων όσων έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. ήταν τα θέματα που κυρίως απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων. Σημαντικό μέρος στις εκπαιδευτικές ειδήσεις κατέλαβαν όμως και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, καθώς και η προσπάθεια να βρεθούν λύσεις.

«Δίμηνη παράταση στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ» αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Αυγή». «Βαθειά ‘ανάσα’ έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μετά και την παράταση της χρηματοδότησής τους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που αυτή έληγε στις 30 Ιουνίου» αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.
«Χρηματοδότηση των ακέφαλων Α.Ε.Ι. Ιούλιο και Αύγουστο» αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής». Λύση στο πρόβλημα των ‘ακέφαλων’ Α.Ε.Ι., που δεν εφήρμοσαν τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και άρα έχουν... ξεμείνει από κονδύλια, έδωσε η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας» αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Βασιζόμενη σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η υπουργός κ. Φρόσω Κιάου ενημέρωσε με εγκύκλιο χθες τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. ότι η χρηματοδότησή τους, έστω κι αν δεν έχουν ακόμη εκλέξει διοίκηση και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν ακόμη εγκεκριμένο προϋπολογισμό, θα συνεχιστεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό δίνεται ικανός χρόνος στη νέα κυβέρνηση ώστε να εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία, όπως ζητούν τα Α.Ε.Ι., θα αποσυνδέει οριστικά τη χρηματοδότησή τους από τον όρο εκλογής νέων διοικήσεων» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Να μην διακοπεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ» έγραψαν τα «Νέα». «Να επιλύσει αμέσως τα επείγοντα προβλήματα των πανεπιστημίων, ανάμεσα στα οποία η διακοπή της χρηματοδότησης από το τέλος του μήνα εξαιτίας της μη εκλογής Συμβουλίων Διοίκησης, ζητούν από την υπουργό Παιδείας σύλλογοι πανεπιστημιακών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.
«Αγώνας δρόμου για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ της «Ημερησίας». «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την πρόκληση όποιας τυχόν έντασης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιαίτερα με τη στέρηση των
κοινωνικών παροχών (φοιτητικές εστίες, πανεπιστημιακές λέσχες) προς τους φοιτητές. Βούλησή μας, λοιπόν, είναι να ξεμπλοκαριστεί η
χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η περαιτέρω ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
«Παραμένουν στο Ίδρυμα νεολαίας οι φοιτητικές εστίες» έγραψε το «Βήμα on line» σχετικά με το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα των πανεπιστημίων. «Παραμένουν στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (πρώην Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) οι αρμοδιότητες λειτουργίας των φοιτητικών εστιών για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι να εκλεγούν οι νέες διοικήσεις των Α.Ε.Ι. Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει στο υπουργείο Παιδείας οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, στην ευθύνη των οποίων είχε περιέλθει η λειτουργία των εστιών, χωρίς όμως να έχουν αναβαθμιστεί και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!