| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 186

Δημοσίευση: 31-05-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:186
Η έναρξη των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη σκιά των επικείμενων εκλογών, οι φοιτητικές εκλογές αλλά και τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας μετά την αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη, από την υπηρεσιακή υπουργό κυρία Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων.

 

«“Πρεμιέρα” Πανελλαδικών με Νέα Ελληνικά» έγραψαν «Τα Νέα». «Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους» αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα. «Το θέμα που ζητήθηκε από τους μαθητές να αναλύσουν αναφερόταν στην Τέχνη και ήταν από κείμενο της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ» αναφέρεται ακόμη στο κείμενο.

 

«Το μήνυμα της Τέχνης στο θέμα της Έκθεσης» έγραψε το «Εθνος» για την πρώτη ημέρα και το πρώτο μάθημα που εξετάστηκε στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

 

«Oι εκλογές βλάπτουν σοβαρά τις πανελλαδικές» έγραψε η «Μακεδονία» που αναφέρθηκε σε εκλογικό «αγκάθι» στις εξετάσεις λόγω των ημερομηνιών διεξαγωγής τους. «Φαίνεται πως βουλευτικές εκλογές και πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι συμβατές δραστηριότητες, γι’ αυτό και η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας συγκάλεσε χθες σύσκεψη με κεντρικό θέμα τις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν αύριο» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Το κύριο θέμα συζήτησης της Αγγελικής-Ευφροσύνης Κιάου με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν η μετακίνηση των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των εξετάσεων, καθώς στις 17 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εκλογές. Συζητήθηκε μάλιστα η μετακίνηση να είναι περίπου τρεις ή τέσσερεις ημέρες» τονίζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ.

 

«Υποτονικό το κλίμα στις φοιτητικές εκλογές» έγραψε από την άλλη πλευρά το «΄Εθνος» σε σχετικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρει: «Μικρές διαφορές, που αφορούν κυρίως απώλειες της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που διασπάστηκε, αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Μικρά και τα κέρδη των αριστερών σχημάτων, παρά την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Ενισχυμένα τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.» έγραψε σχετικά ο «Ριζοσπάστης».

 

«Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ, με άνοδο της αριστεράς» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής». «Πρώτη δύναμη την ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας, άνοδο των αριστερών παρατάξεων και πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) έβγαλαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα» αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Αισθητή ήταν η πτώση της συμμετοχής που έπεσε από το 65% στο, περίπου, 55%. Σε απόλυτους αριθμούς, 100.000 φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν φέτος, ενώ πέρυσι στις εκλογές συμμετείχαν 135.000 άτομα. Εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων σημείωναν πάντως, ότι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη απ όσο αναμενόταν» σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

«Φούντωσε η αποχή στις φοιτητικές εκλογές» έγραψαν σχετικά «Τα Νέα».
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!