| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
ΤΥΠΟΣ 181

Δημοσίευση: 20-01-2012 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:181
Οι απειλές της υπουργού Παιδείας ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση των Α.Ε.Ι. εάν δεν εκλέξουν τα νέα Συμβούλια Διοίκησής τους αλλά και τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου των πρυτάνεων τους απασχόλησαν τις προηγούμενες ημέρες τις εκπαιδευτικές στήλες των εφημερίδων αλλά και τα ρεπορτάζ των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

 

«Κονδύλια τέλος σε απείθαρχα A.E.I.» τιτλοφορείται το σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Προειδοποίηση προς όλους όσοι αντιδρούν στον νέο νόμο για τα Α.Ε.Ι. απευθύνει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι «δεν θα βρουν την παραμικρή ανοχή» και ότι θα έχουν τις οικονομικές συνέπειες που προβλέπει ο νόμος».

«Πανεπιστήμια: Άρνηση του νόμου - πλαισίου και των Συμβουλίων Διοίκησης» έγραψε ο «Ριζοσπάστης». «Συνεχίζει τις απειλές για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου η κυβέρνηση και δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα Συμβούλια Διοίκησης, αφού γνωρίζει πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς, φοιτητές και σπουδαστές» αναφέρει η εφημερίδα.

«Διαμαντοπούλου: Εξουσιολάγνοι οι πρυτάνεις» έγραψε η «Ελευθεροτυπία». Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι: «Αγριεύει ο πόλεμος ανάμεσα στους πρυτάνεις και το υπουργείο Παιδείας. Μετά την επίθεση της συνόδου των εκπροσώπων των διοικήσεων των πανεπιστημίων με αποφάσεις κατά της εφαρμογής του νόμου (προσφυγή στο ΣτΕ, καταγγελία των υπουργικών απειλών για διακοπή χρηματοδότησης κ.ά.), χθες η υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση. Δεν θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο για να μη χάσουν την εξουσία τους, δήλωσε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και επανέλαβε το τελεσίγραφο: «Αν συνεχίσουν την ίδια τακτική θα χάσουν τη χρηματοδότηση».


«Μετωπική σύγκρουση στα πανεπιστήμια» έγραψε η «Ημερησία». «Άννα Διαμαντοπούλου: επίθεση κατά των πρυτάνεων» τιτλοφορείται άλλο ρεπορτάζ επί του θέματος του «Έθνους».

«Οι πρυτάνεις αρνήθηκαν να δεχθούν στη σύνοδο τον Β. Παπάζογλου» έγραψε η «Καθημερινή». Στο ρεπορτάζ της η εφημερία σχολιάζει ότι: «Μια ενέργεια που προσβάλλει τον δημόσιο διάλογο στιγμάτισε τη χθεσινή έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων στο Λαύριο. Παρά τα οξυμμένα προβλήματα των Α.Ε.Ι. -ορισμένα απειλούν ακόμη και με αναστολή της λειτουργίας τους- οι πρυτάνεις αρνήθηκαν να δεχθούν στις εργασίες τους τον πανεπιστημιακό, γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του υπ. Παιδείας κ. Βασίλη Παπάζογλου, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο και επίπονο έργο της εφαρμογής του νέου νόμου, στον οποίο τα Α.Ε.Ι. αντιδρούνε».

Για μια «Κρίσιμη σύνοδο των πρυτάνεων για τις εκλογές στα Α.Ε.Ι.» κάνει λόγο στο ρεπορτάζ του το «Βήμα online».
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!