| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 171

Δημοσίευση: 19-02-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:171


Οι αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια και η αναγγελθείσα «αναβίωση» των παλαιών πρότυπων πειραματικών σχολείων μονοπώλησαν τη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια του Yπουργείου Παιδείας να αλλάξει η «ατζέντα» τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και να ξεχαστούν –έστω για λίγο– οι προτάσεις του για τον νέο Νόμο-Πλαίσιο στα Α.Ε.Ι.

  • Παρ’ όλα αυτά όμως, το Yπουργείο Παιδείας επανήλθε σε ελέγχους σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Για «δίωξη σε Πρυτανικό Συμβούλιο» κάνει λόγο δημοσίευμα της «Ημερησίας», στο οποίο αναφέρεται ότι: «Αυστηρές ποινές -που προβλέπουν από παύση των καθηκόντων τους μέχρι και απόλυση- αντιμετωπίζουν τα μέλη του πρώην Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά την απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου να ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον τους για μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας και μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση». Η υπόθεση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αφορά την ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε συγκεκριμένη εταιρεία κατά τρόπο που κρίνεται μη σύννομος από πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
  • Άλλα δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρονται στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας και την περίοδο συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της πρωτεύουσας. «Αλλαγές σε μηχανογραφικό και εισακτέους» τιτλοφορείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος». «Προετοιμάζεται σε συνεργασία και με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο νέος ‘χάρτης’ των εισακτέων σε Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., αφού φέτος το υπουργείο είναι αποφασισμένο να κάνει σημαντικές τομές, μη διστάζοντας να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα που είτε δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων είτε έχουν κορεστεί στην αγορά εργασίας και να τον αυξήσει όπου υπάρχει ανάγκη. Από το “ψαλίδι” στον αριθμό των εισακτέων δεν θα γλιτώσουν ούτε πρωτοκλασάτες σχολές, με συνέπεια να αναμένεται αύξηση του ανταγωνισμού για όσους στοχεύουν σε αυτές», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
  • Σε άλλο δημοσίευμά της, η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα «κλείσει» η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης για τα ανώτατα ιδρύματα από το 2011. «Τα πανεπιστήμια θα υποχρεωθούν να ‘βγουν στη γύρα’ για να μαζέψουν το μισό του προϋπολογισμού τους! Θα αναζητούν κονδύλια από χορηγούς και χρηματοδότες, προκειμένου να καλύψουν τα ποσά που θα τους... κόψει η πολιτεία, ενώ ακόμη και το 30% της χρηματοδότησης που δικαιούνται θα το παίρνουν αφού εκπληρωθούν οι στόχοι που θα τίθενται από το υπουργείο Παιδείας» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.
  • Η εφημερίδα «Καθημερινή» από την άλλη πλευρά αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ στις εκλογές που επίκεινται για την αλλαγή ηγεσίας στην Ομοσπονδία καθηγητών Α.Ε.Ι. (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.). «Βαρόμετρο για Α.Ε.Ι. οι εκλογές στην Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας. 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!