| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
ΤΥΠΟΣ 179

Δημοσίευση: 02-11-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:179
Μία Σύνοδος πρυτάνεων, που ακολούθησε σειρά εγκυκλίων και παρεμβάσεων του υπουργείου Παιδείας στη λειτουργία των πανεπιστημίων αλλά και η ανακοίνωση ενός πολύπλοκου εκλογικού συστήματος στα Α.Ε.Ι., ήταν οι κεντρικές ειδήσεις των προηγούμενων ημερών που απασχόλησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσης.


 • «Πρυτάνεις: Ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών για να λειτουργήσουν τα Α.Ε.Ι.» ανέφερε σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του το «Βήμα». «Οξύτατα προβλήματα διαπίστωσαν οι πρυτάνεις» αναφέρουν «Τα Νέα».«SOS για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων» γράφει η «Ημερησία».
 • «Κάλεσμα προς το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτεία για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη λειτουργία των πανεπιστημίων, να αναζητηθεί συναίνεση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να λειτουργήσουν ξανά ομαλά τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, απηύθυναν οι πρυτάνεις τους μετά την ολοκλήρωση της 68ης Συνόδου τους» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.
 • Το θέμα των εκλογών στα πανεπιστήμια που προβλέπει ο νέος Νόμος και η δυσκολία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίησή τους, αποτέλεσε το θέμα σειράς δημοσιευμάτων. «Σπαζοκεφαλιά οι εκλογές σε Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι.» έγραψε σχετικά η Ελευθεροτυπία».
 • «Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η περιβόητη «ταξινομική ψήφος», δηλαδή το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα αναδειχθούν τα (οχτώ) εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.
 • Είναι τόσο πολύπλοκο που το παραδέχεται ακόμα και το ίδιο το υπουργείο, είναι τόσο
  υπερβολικό για την ανάδειξη των μελών ενός Συμβουλίου που σε άλλες χώρες χρησιμοποιείται σε βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές. Είναι τόσο σύνθετο που στη Σύνοδο των πρυτάνεων προσκλήθηκε εκτάκτως ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος...» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
 • «Νέα ένταση υπουργείου πρυτάνεων» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους». «Τη διαδικασία εκλογής των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης των Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., η οποία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και προβλέπει μεταξύ άλλων ενιαίο ψηφοδέλτιο, παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας» αναφέρει η εφημερίδα. « Έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση των πρυτάνεων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κινηθούν νομικά ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη» αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ.
 • «Με ενιαίο ψηφοδέλτιο οι εκλογές των Α.Ε.Ι.» είναι ο τίτλος του «Αγγελιοφόρου».
  «Μπλοκάρουν την εφαρμογή του νόμου – πλαισίου» τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». «Η “ιστορική” συναίνεση για το νόμο - πλαίσιο “σκαλώνει” και, μέχρι τώρα, δεν εφαρμόζεται στην πράξη» αναφέρει η εφημερίδα.
 • «Υπουργός μόνη, ψάχνει καθηγητές για τα Συμβούλια των Α.Ε.Ι.» είναι ο τίτλος άλλου δημοσιεύματος της «Ελευθεροτυπίας». «Θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα Α.Ε.Ι. ή όχι; Ακόμα και το υπουργείο Παιδείας δυσκολεύεται να δώσει απάντηση θετική, έστω και για χρόνο μεταγενέστερο. Ακόμα παλεύει να κατακτήσει το πρώτο «ορόσημο» όπως η ίδια η υπουργός το έχει χαρακτηρίσει- που είναι η συγκρότηση των περιβόητων Συμβουλίων» υπογραμμίζει το σχετικό ρεπορτάζ.
 • «Πλέον απευθύνονται σε καθηγητές αδιακρίτως ιεραρχίας (ή άλλων κριτηρίων) ώστε να συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές (για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων), αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, δεν περιμένουν απάντηση, απλώς προειδοποιούν για ακύρωση της πρόσκλησης σε περίπτωση που απαντήσουν θετικά άλλοι συνάδελφοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία!» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο. 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!