| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 176

Δημοσίευση: 31-05-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:176


Πλήρης ειδησεογραφίας που αφορά τα πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ήταν ο προηγούμενος μήνας. Ανακοινώθηκε ο περίφημος αριθμός των εισακτέων στα τμήματα πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. (εφέτος μόλις δυο ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων), αποκαλύφθηκε ότι τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης οδηγούνται σε κλείσιμο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ από την πλευρά τους οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότησή τους.

 

  • Τελευταίο «κρούσμα» των καταγγελιών για υποχρηματοδότηση αποτέλεσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, δήλωσαν σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ότι εκπαίδευση χωρίς χρήματα απλά… δεν γίνεται. «Το Ε.Μ.Π. λειτουργεί αξιοποιώντας τα αποθεματικά του» έγραψε η «Καθημερινή». Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ «Το Ε.Μ.Π. λειτουργεί εκ των ενόντων και επί του παρόντος όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της διοίκησής του». «Αφορμή για τον πρώτο... κώδωνα κινδύνου στάθηκε το ‘λουκέτο’ στην Αρχιτεκτονική, λόγω των λειτουργικών προβλημάτων της σχολής» αναφέρει ακόμη η ίδια εφημερίδα. «Σήμα κινδύνου από Αρχιτεκτονική Σχολή – Πολυτεχνείο» έγραψαν για το ίδιο θέμα «Tα Νέα».
  • Από την άλλη πλευρά οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν εφέτος με δυσάρεστα νέα. «“Σφαγή” αριστούχων στα Μαθηματικά» αναφέρεται σε ρεπορτάζ των «Νέων». «“Βατερλό” σε Μαθηματικά και Βιολογία» ήταν ο τίτλος του «Έθνους» για το ίδιο θέμα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Ιδιαίτερα απαιτητικά και από τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας κρίνονται τα θέματα από καθηγητές και επιστημονικές ενώσεις». «Νέα αστοχία με τα Μαθηματικά» σχολίασε σε δημοσίευμα της η «Αυγή».
  • Η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων ήρθε εφέτος μαζί με την είδηση ότι το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και 25 τμήματα των Τ.Ε.Ι. δεν θα δεχτούν φοιτητές. «Αντιδράσεις για τον “Καλλικράτη” στα Τ.Ε.Ι.» έγραψε η «Ελευθεροτυπία». «Θύελλα για το λουκετο σε 24 τμήματα Τ.Ε.Ι.» αναφέρει το «Έθνος». «Λιγότερα τα τμήματα των Α.Ε.Ι., λιγότεροι και οι εισακτέοι φέτος» τιτλοφορεί το σχετικό ρεπορτάζ του ο «Αγγελιοφόρος».
  • Άλλα δημοσιεύματα των εφημερίδων αναφέρονταν τις προηγούμενες ημέρες στις σχέσεις πανεπιστημίων-υπουργείου Παιδείας. «Ανταρσία από Α.Ε.Ι. κατά του υφυπουργού» αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Ημερησίας. «Μετά την απόφαση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών να στραφεί διά της δικαστικής οδού εναντίον του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα κατά του κ. Πανάρετου, καταθέτοντας εναντίον τους μηνυτήρια αναφορά, χθες η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) γνωστοποίησε την ομόφωνη απόφασή της να μην εφαρμόσει την οδηγία του υφυπουργού Παιδείας» συνεχίζει το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας. «Οι πρυτάνεις ζητούν ανάκληση οδηγίας Πανάρετου» αναφέρει για το ίδιο θέμα η «Καθημερινή». 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!