| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 175

Δημοσίευση: 03-05-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:175


Στην επικαιρότητα επανέρχονται τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νέου Νόμου- Πλαίσιο για τη λειτουργία τους (που δεν αναμένεται πριν από τον Ιούνιο) αλλά και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις που ανακοινώθηκαν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι εφημερίδες αλλά και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας για την περίφημη έκθεση διεθνών «σοφών» σχετικά με τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων.


  • «Πανεπιστημιακοί σε απόγνωση» έγραψε η «Ελευθεροτυπία» σε σχετικό ρεπορτάζ της. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, «τρία προβλήματα-φωτιά απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα πανεπιστήμια, αφού οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι, αν δεν λυθούν, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των ιδρυμάτων». «Το πρώτο έχει σχέση με το «πάγωμα» επί μήνες της εξέλιξης των πανεπιστημιακών» αναφέρει η εφημερίδα. «Το δεύτερο θέμα αφορά τις προσλήψεις προσωπικού καθώς, σε πολλές σχολές, δεκάδες πανεπιστημιακοί έχουν βγει στη σύνταξη και δεν έχουν προσληφθεί νέοι, αφού στην ουσία δεν εφαρμόζεται ούτε η αναλογία του ένα προς πέντε. Το τρίτο ζήτημα αφορά τον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει τις διατάξεις με την τοποθέτηση διαπανεπιστημιακών στη διοίκηση των πανεπιστημίων» προσθέτει η συντάκτης του κειμένου.
  • «Σοκ και δέος στην Παιδεία» έγραψε η «Αυγή», σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου για ολιγοήμερο κλείσιμό τους λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού και διαφωνίες προς την πολιτική του υπουργείου Παιδείας για τα συγγράμματα. «Μπαίνουν λουκέτα στα Α.Ε.Ι.» τιτλοφορείται σχετικό ρεπορτάζ της «Ημερησίας». Στο ίδιο ρεπορτάζ πάντως, αναφέρεται η πληροφορία ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να παραταθεί το όριο συνταξιοδότησης των πανεπιστημιακών καθηγητών ώς τα 70 έτη από τα 67 που είναι σήμερα το όριο συνταξιοδότησής τους.
  • Το «BHMAοnline» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του για τις αντιδράσεις των καθηγητών απέναντι στην έκθεση των διεθνών αξιολογητών, αλλά και τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν θέσει προς το υπουργείο Παιδείας, με τη φράση «αρχίζουν πόλεμο οι πανεπιστημιακοί».
  • «Αιχμές κατά Διεθνούς Επιτροπής» έγραψε η «Καθημερινή». «Ανεβαίνουν οι τόνοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων και της καθυστέρησης που παρατηρείται στην προώθηση των ζητημάτων της έρευνας. Στο επίκεντρο βρίσκεται και η έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής που σύστησε το υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης» αναφέρει στο ρεπορτάζ της. 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!