| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Τύπος 174

Δημοσίευση: 05-04-2011 - Στήλη: ΤΥΠΟΣ - Φύλλο:174


Το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων σε όλη τη χώρα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των εφημερίδων τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά την εκπαιδευτική επικαιρότητα.

 

  • «Ανεβαίνει ο πυρετός στα σχολεία» έγραψε το «Έθνος», μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων. «Ξεκίνησαν, κυρίως στην Περιφέρεια, καταλήψεις ή αποχές από μαθητές, πολλές φορές με την παρότρυνση των γονέων τους. Παραστάσεις διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών την Παρασκευή. Πρόταση της Ο.Λ.Μ.Ε. για 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου» αναφέρει στο ρεπορτάζ  της η εφημερίδα. Η «Αυγή» κάνει λόγο για «δεκάδες καταλήψεις και αποχές σε όλη τη χώρα» και αναφέρει ότι:  «Υπό το κράτος πανικού τελεί το υπουργείο Παιδείας καθώς τα μαζικά λουκέτα σε 1.000 και πλέον σχολεία πυροδοτούν καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια». «Ξεκίνησε η ‘μάχη’ για τα σχολεία» είναι ο τίτλος του αντίστοιχου δημοσιεύματος  της «Ελευθεροτυπίας». Το  «Βήμα online» αναφέρει ότι: «Προς συγχωνεύσεις και καταργήσεις οδεύουν και τα πειραματικά σχολεία της χώρας, ενώ την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν τα διαπολιτισμικά, τα μουσικά και τα αθλητικά σχολεία (ή τμήματα) που θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας». «Επόμενο βήμα θα είναι το νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει η εικόνα και της τεχνικής εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις επαγγελματικών λυκείων και σχολών, που θα αποκτήσουν ενιαίο χαρακτήρα» αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ. «Αναταραχή στην παιδεία» έφεραν οι συγχωνεύσεις» αναφέρει η «Ημερησία».
  • Στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η Καθημερινή αναφέρεται σε «Νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών». «Μηχανογραφικό… μακράς διαρκείας με online κατάθεση από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να εξοικονομήσει κονδύλια αλλά και να ικανοποιήσει τους υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε (στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης) υπέρ του ισχύοντος συστήματος, δηλαδή της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων μέσα στον Ιούλιο, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
  • Σχετικά με τον «Εύδοξο» και τον εφετινό τρόπο καταγραφής των συγγραμμάτων, «Tα Νέα» δημοσίευσαν ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Αιώνιοι 360.000 φοιτητές». «Στην κατηγορία των αιωνίων κατατάσσονται οι δύο στους τρεις φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Το στοιχείο αυτό, το οποίο καταδεικνύει μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στρεβλώσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προέκυψε εμμέσως από τη μελέτη των συγγραμμάτων που παρέλαβαν οι φοιτητές μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος διανομής “Εύδοξος”» συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!