| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 197

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 04-07-2013 - Φύλλο:197
Αλλαγές προσώπων. Αλλαγή πολιτικής;

Απρόσμενες ήταν οι αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Παιδείας ―και προερχόμενος από τον χώρο των πανεπιστημίων― κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αποχώρησε από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, ανέλαβαν δυο νέοι υφυπουργοί, οι κ. Συμεών Κεδίκογλου και Κώστας Γκιουλέκας. Ποιος θα αναλάβει τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας είναι άγνωστο. Υπάρχει βέβαια, η ισχυρότατη πιθανότητα να μείνει στη διαχείριση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Παράλληλα παραιτήθηκε και η Γενική Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Ελένη Καράτζολα αρμόδια για θέματα δημόσίων ΙΕΚ.

 

Σημείο των καιρών…

Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή τη χρονιά σημειώθηκε μια συνολική μείωση της τάξης του 4,6% των υποψηφίων που τελικώς προσήλθαν να εξεταστούν, σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Σημείο των καιρών με πολλές προεκτάσεις…

 

Νέοι πρόεδροι τοποθετήθηκαν στα Συμβούλια του Εθνικού Συμβούλιου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π)
Νέοι πρόεδροι τοποθετήθηκαν στα Συμβούλια του Εθνικού Συμβούλιου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π) με τριετή θητεία. Πρόκειται για τον πρώην πρύτανη και καθηγητή πλέον του πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Σωκράτη Κάτσικα που θα είναι Πρόεδρος του Σ.Α.Π.Ε., τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, που θα είναι πρόεδρος του Σ.ΑΤ.Ε. και τον κ. Διονύση Αναπολιτάνο ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα είναι πρόεδρος του Σ.Π.Δ.Ε. (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!