| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 196

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 04-06-2013 - Φύλλο:196
Οι «όμηροι» και οι «εγκλωβισμένοι»
Να μεριμνήσει για την επιτάχυνση των διαδικασιών συνταξιοδότησης των αφυπηρετησάντων καθηγητών από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας η Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. Το θέμα είναι υπαρκτό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονται σήμερα σε εκκρεμότητα αρκετές υποθέσεις συνταξιοδότησης Καθηγητών, οι οποίοι αφυπηρέτησαν το 2012, η διεκπεραίωση των οποίων παρουσιάζει πολύμηνη καθυστέρηση. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το πάγωμα διορισμού των «εγκλωβισμένων» εκλεγμένων Δ.Ε.Π., καθώς και τις μηδενικές προσλήψεις εδώ και χρόνια σε άλλες κατηγορίες προσωπικού, π.χ. τεχνικό, κατανοεί κανείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Είπαμε: πρώτα η παιδεία!;

 

Αριθμός εισακτέων;
Ολοκληρώθηκαν στο «χακί» τελικά οι πανελλαδικές εξετάσεις εφέτος χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων. Μια στρέβλωση που έφερε ο σχεδιασμός της «Αθηνάς», καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί, ακόμα, η... νομιμοποίηση των νέων «συνόρων» στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας! Είπαμε: πρώτα η παιδεία!

 

Υπό «ομοσπονδιοποίηση» και τα Ερευνητικά Κέντρα;
Η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών ζητεί παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ώστε να αποτραπεί η ομοσπονδιοποίηση των ερευνητικών κέντρων της ΓΓΕΤ υπό τη μορφή, μάλιστα, Ν.Π.Ι.Δ. Σε ανοικτή επιστολή της η Ένωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η «μετατροπή όλων των Ερευνητικών Κέντρων της ΓΓΕΤ σε οργανισμούς Ιδιωτικού Δικαίου και η περαιτέρω «ομοσπονδιοποίησή» τους, σε συνδυασμό με τον συνεχώς μειούμενο προϋπολογισμό τους τα τελευταία χρόνια, τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις και την αυξανόμενη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού για απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, συνιστούν επιζήμια για τη χώρα μας απόσυρση του κράτους από την επένδυση σε Έρευνα και Καινοτομία».
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!