| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 189

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 01-11-2012 - Στήλη: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - Φύλλο:189


Υποψηφίους έχουμε.

Προγραμματικές θέσεις έχουμε;

 

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες γιατο Συμβούλιο Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Από τους υποψηφίους ορισμένοι έστειλαν email στην πανεπιστημιακή κοινότητα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με μια γενικόλογη επιστολή και το βιογραφικό τους. Πάντως ενώ έχουμε υποψηφίους για σημαντικές θέσεις διοίκησης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε εκλογές και δεν έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για το Πανεπιστήμιο του αύριο. Ξέρει κανείς για τι δεσμεύονται οι άξιοι υποψήφιοι; Γνωρίζει κανείς τι προτίθενται να πράξουν για τα συγκεκριμένα προβλήματα του Αθήνησι; Κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις, πώς θα γίνει η σύνθεση; Τελικά ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα;

 

Κάν’ το όπως η Ιρλανδία

 

Η Ιρλανδία, χώρα της οικονομικής κρίσης αυτή τη στιγμή, πληρώνει τους πανεπιστημιακούς της γύρω στις 7.000ευρώ (πάνω από 3.000 ευρώ στη βαθμίδα του λέκτορα), τη στιγμή που στην Ελλάδα ο μισθός του λέκτορα από 1.160 ευρώ, που ήταν το 2011, δεν θα είναι τώρα με τα νέα μέτρα ούτε 1.000 ευρώ! Εύγε! Αυτό είναι αναπτυξιακή πολιτική, κύριοι Καθηγητές Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας! Τέτοιες «εμπνευσμένες» πολιτικές χρειάζεται η χώρα!

 

Το πρωί πανεπιστημιακός,το βράδυ νυχτοφύλακας;

 

Η δραματική μείωση των μισθών των πανεπιστημιακών μειώνει δραματικά και τις πιθανότητες για ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Κανένας επιστήμονας με ήθος και με ικανότητες δεν μπορεί, όσο και να θέλει,να ζήσει ως επιστήμονας, ή και ως οικογενειάρχης, με τέτοιες αμοιβές. Στην ηλικία των 40, όταν οι περισσότεροι μετά από χρονοβόρες σπουδές φτάνουν στο πανεπιστήμιο, η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τους κόπους τους. Άραγε, έτσι τι πρότυπα προβάλλονται; Ουσιαστικά η Πολιτεία σου «λέει» ότι «για να κερδίσεις κάνε κάτι άλλο, μην σπουδάζει»ς. Κάνε, δηλαδή, ένα επάγγελμα της φοροδιαφυγής και της αρπαχτής. The old fashioned greekway? ΟΧΙ! Λέμε όχι. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ της αρπαχτής. Οφείλουμε να αντισταθούμε!

 

Για τη σίτιση

 

«To υπουργείο Παιδείας προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα συμπληρωματικής επιχορήγησης αλλά και τη χρήση ταμειακού υπολοίπου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δαπάνες σίτισης των φοιτητών οι οποίες έχουν αναληφθεί με την υπογραφή πολυετών συμβάσεων» είπε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ύστερα από ερώτηση σχετικά με την αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για να δούμε!
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!