| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 191

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 17-01-2013 - Φύλλο:191
Ράβε-ξήλωνε-ερμήνευε και εφάρμοζε με εγκυκλίους
Τα πανεπιστήμια, είναι αλήθεια παρά το όσα περί του αντιθέτου διαδίδονταν, εφάρμοσαν τον νέο Νόμο Πλαίσιο χωρίς αντιρρήσεις και μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από τα άρθρα του. Ακούγεται, όμως, ότι το ένα μετά το άλλο το άρθρα του κρίνονται ως προβληματικά για τη λειτουργία των ανωτάτων Ιδρυμάτων και συζητούνται σε υψηλό επίπεδο εκ νέου αλλαγές στις επιμέρους διατάξεις του Νόμου. Μήπως πρέπει κάποτε οι πολιτικοί να ακούσουν τα Πανεπιστήμια και να τα αφήσουν να «ανασάνουν»;

«Μαυρογιαλούρειες» συγχωνεύσεις;
Εν αναμονή της περίφημης «Αθηνάς», τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας μπαίνουν εκ νέου στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά να θεωρήσουμε τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις τμημάτων αμιγώς ακαδημαϊκά ή θα πρέπει να αναζητήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος τον... βουλευτή του; Πολλά ήδη ακούγονται για τοπικά κριτήρια και για σκοπιμότητες που απέχουν παρασάγγας από τα ακαδημαϊκά πρότυπα.

Νέες δομές, σταθερή η υποχρηματοδότηση
Το νέο έτος, λοιπόν, έφερε νέες δομές στα Πανεπιστήμια, δυστυχώς όμως με πολλές δυσλειτουργίες, γιατί ουσιαστικά ουδέποτε προβλέφθηκε σωστά η μετάβαση από το ένα σύστημα διοίκησης στο άλλο. Ωστόσο, το καυτό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης ουσιαστικά διαμορφώνει ένα απογοητευτικό τοπίο, που εντέλει τορπιλίζει κάθε προσπάθεια αλλαγής. Ας το καταλάβουν κάποιοι: «δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδέν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων».

2013: Πολλές πολλές ευχές!
Ο τυφλοπόντικας επιθυμεί να ολοκληρώσει την πρώτη παρουσία του για το νέο έτος θετικά, με πολλές πολλές ευχές για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Υγεία, δύναμη και ευτυχία για όλες και για όλους!
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!