| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 188

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 01-10-2012 - Στήλη: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - Φύλλο:188


Πρωτιές
Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εφέτος η πρώτη Σχολή πανελλαδικά, σύμφωνα με τις «πρώτες προτιμήσεις» των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως τις συμπλήρωσαν στα μηχανογραφικά τους. Η Νομική Σχολή Αθηνών τοποθετήθηκε στην κορυφή του μηχανογραφικού δελτίου από 2.631 υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης (πέρυσι ήταν «πρώτη προτίμηση» για 2.173 υποψηφίους). Στην προτίμηση των υποψηφίων ακολούθησε η Ιατρική Αθήνας με 1.863 «πρώτες προτιμήσεις». Την Ιατρική Σχολή Αθήνας πέρυσι είχαν επιλέξει 1.475 άτομα. Ανέβηκαν στην προτίμηση των αριστούχων της χώρας και τα τμήματα της Βιολογίας Αθήνας.

Πρωτοετείς υψηλών επιδόσεων
Πάντως, και αυτή τη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εισήχθησαν υποψήφιοι με υψηλές επιδόσεις. Όπως είναι γνωστό, η κοινωνία «ακούει» το Πανεπιστήμιο και αποδέχεται το έργο του. Από την άλλη, η Πολιτεία, όπως είναι, επίσης, γνωστό, δεν «εισακούει» τα Πανεπιστήμια και τελικώς με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ―συχνές αλλαγές πλαισίου, υποχρηματοδότηση― τα οδηγεί στο περιθώριο…

Σοκ και δέος
Οι οριζόντιες περικοπές αδιακρίτως σε όλα τα ειδικά μισθολόγια είναι ισοπεδωτικές: ίδια αντιμετώπιση, δηλαδή μαζί, «στο ίδιο τσουβάλι», με τα «ρετιρέ», δηλαδή τους δικαστικούς, και οι πανεπιστημιακοί, που έχουν καθηλωμένους, όμως, μισθούς εδώ και πολλά χρόνια, σε αντίθεση με τους δικαστικούς, ελέω μισθοδικείων, μαζί και οι πολυάριθμοι ένστολοι! Απαράδεκτη αντιμετώπιση, που θα προϋπέθετε ένα ενιαίο ειδικό μισθολόγιο! Διαφορετικά θα έπρεπε ο κάθε κλάδος να τύχει ιδιαίτερης αντιμετώπισης, αναλόγως των προσόντων, των μέχρι σήμερα απολαβών του και της προσφοράς του.

Σοκ και δέος 2
Όταν η φοροδιαφυγή οργιάζει δεν νομιμοποιείται καμία Κυβέρνηση να ζητά κι άλλες περικοπές από Δημόσιους Λειτουργούς που κρατούν όρθιο, παρά τις αντιξοότητες, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, είναι απαράδεκτα, αποπροσανατολιστικά και σίγουρα ψευδή και ανυπόστατα όσα διαρρέουν πολιτικοί κύκλοι και αναπαράγουν ορισμένοι «πρόθυμοι» στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις απολαβές των πανεπιστημιακών και το έργο τους.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!