| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 187

Δημοσίευση: 11-07-2012 - Φύλλο:187
Άννα μην κλαις

Από τον προσφάτως ιδρυθέντα «Σύλλογο Πανεπιστημιακών Πιθήκων» λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητή Άννα, Τώρα που έφτασε η μοιραία ώρα του αποχαιρετισμού σού υποσχόμαστε να σε διατηρήσουμε πάντα ζωντανή στη μνήμη μας. Εσύ, σαν έτοιμη από καιρό, σαν θαρραλέα την τύχη σου που ενδίδει πια τα έργα σου που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου που βγήκαν όλα πλάνα μην ανωφέλευτα θρηνήσεις. Σαν έτοιμη από καιρό σαν θαρραλέα σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια δόξα αποχαιρέτα την εξουσία που φεύγει. Από τη μεριά μας θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε γιατί επί δυόμισι χρόνια είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια σχέση πάθους, με την ένταση που προκαλεί ένα κακό όνειρο, ένας πραγματικός εφιάλτης. Αλλά και γιατί μας ανάγκασες να συσπειρωθούμε εναντίον σου, ξεπερνώντας μικροαντιθέσεις που μας χώριζαν.

Στο στόχαστρο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί συνωστίζονταν στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών για να κερδίσουν μια ακόμη θέση σε μια ακόμη κυβέρνηση, οι πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. κινούνταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. «Μολονότι καταργούνται βιαίως διά νόμου στις 31 Αυγούστου 2012, μεσούσης της θητείας τους, ουδόλως ασχολούνται με το ζήτημα της παράτασης της θητείας τους, όπως σκοπίμως και αναληθώς διαδίδεται από κύκλους συμφερόντων που στρέφονται κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου» αναφέρεται σε ψήφισμα της τελευταίας Συνόδου πρυτάνεων.

Ν. 4009 για τη Φοιτητική μέριμνα: «κάν΄το όπως με τα σχολικά βιβλία»

Στην ίδια Σύνοδο επισημαίνεται μια έλλειψη του νέου Νόμου Πλαισίου που προφανώς δεν απασχόλησε κανέναν από τους νομοθετούντες. Η φοιτητική μέριμνα (σίτιση και στέγαση των φοιτητών) που έχουν αφεθεί τελείως χωρίς χρήματα και θεσμική προστασία.

Ράβε-ξήλωνε

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας στην απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης από το Υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!