| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 186

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 31-05-2012 - Φύλλο:186
Υποτονικές φοιτητικές εκλογές

 

Το κλίμα στα περισσότερα Ιδρύματα της χώρας ήταν υποτονικό και τα εκλογικά αποτελέσματα δεν έκρυβαν κανένα καινούργιο πολιτικό «μήνυμα». Θύμιζαν τα αποτελέσματα παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων. Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις έδωσαν διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα, με μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους, σε ορισμένες περιπτώσεις.


Διαμαντοπούλου κατά ΣΥΡΙΖΑ

 

Η πρώην υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, που δεν εξελέγει βουλευτής στις 6 Μαΐου, δεν παρέλειψε με δηλώσεις της να κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα ανώτατα Ιδρύματα θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης», ανάφερε σε δήλωση μετά από σχετική αναφορά του προέδρου του κόμματος.


Διεθνείς σχέσεις με ιστορία

 

Αν δει κανείς προσεκτικά την ιστορία, το έργο και γενικότερα τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα των διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών – βλ. φάκελο για τα 25 χρόνια Erasmus, σελ. 10-11, θα διαπιστώσει ότι αυτό που ζητούσαν οι διάφοροι «φρέσκοι» επαΐοντες του Υπουργείου Παιδείας με τον νέο νόμο ως προς το διεθνές άνοιγμα των ελληνικών Πανεπιστημίων συμβαίνει ήδη εδώ και πολλά χρόνια με τα μεγάλα και ιστορικά Α.Ε.Ι. της χώρας. Δυστυχώς, όμως, έτσι αντιμετώπισαν τα θέματα των Α.Ε.Ι.: πρόχειρα, χωρίς καλή εκτίμηση του έργου που έχει πραγματοποιοιηθεί.


Πολιτικοί στη «γυάλα»

 

Αλαζονεία; Αυτισμός; Πως να χαρακτηρίσει κανείς τους πολιτικούς που «κλείνουν» τα αφτιά τους στην κοινωνία, συναναστρέφονται με επιλεγμένα τμήματά της σε δείπνα και όταν βλέπουν το αδιέξοδο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά λειτουργούν ως σχολιαστές; Κρίμα…
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!