| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις - 185

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 03-05-2012 - Φύλλο:185
Η Υπουργός-«Άτλαντας» και οι «πίθηκοι» Πρυτάνεις…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων (26/4/2012)

 

Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κ. Α. Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΙ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους Πρυτάνεις των Ελληνικών Α.Ε.Ι., οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της. Λόγω της προεκλογικής περιόδου οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα, απόλυτη αδιαφορία τόσο για τη συστηματική καταστροφή των Ελληνικών Πανεπιστημίων, όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της Χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων Πανεπιστημιακών. Η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνική παιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν.


Το γινάτι βγάζει μάτι!

 

Μόλις ο νέος Υπουργός Παιδείας είπε τα αυτονόητα, δηλαδή ότι ο Ν. 4009 έχει και προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν από την Πολιτεία και ότι δεν πρέπει, τουλάχιστον γι’ αυτήν τη χρονιά, τα Πανεπιστήμια να κρατούνται υπό «ομηρεία», δηλαδή να λειτουργούν χωρίς προϋπολογισμούς, με το «στανιό», δηλαδή τα δωδεκατημόρια, ένα καλά συντονισμένο επικοινωνιακό «κύμα», καλύτερα τσουνάμι, ξεκίνησε μια μάλλον ενορχηστρωμένη επίθεση απαξίωσης του νέου Υπουργού. Αυτό το τσουνάμι αρνητικών σχολίων και απόψεων, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε για λόγους συμφέροντος από τους γράφοντες (και ο νοών νοείτω), απέδειξε ότι κάποιοι χωρίς να γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα της Παιδείας αναπαρήγαγαν κάποια κλισέ που προέρχονταν από συγκεκριμένη «πηγή». Τι να πει κανείς; Το γινάτι πάντως, λέει ο λαός μας, βγάζει μάτι! Μάλιστα, ενίοτε, «κόβει» και ψήφους!

 

Παράταση θητείας;


Θέμα χρόνου μοιάζει πλέον η παράταση των θητειών των νυν πρυτανικών αρχών των πανεπιστημίων. Όπως είναι φυσικό, ακόμη και όλες οι δυσεφάρμοστες «εκκρεμότητες» του νέου Νόμου να διευθετηθούν, δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για την εκλογή Συμβουλίων Διοίκησης στα Α.Ε.Ι. της χώρας έως τις 31 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία οι νυν εκλεγμένες διοικήσεις τους… καταργούνται. Ήδη πάντως αποφασίστηκε ότι οι εκλογές Κοσμητόρων, Προέδρων και Διευθυντών Τομέων θα γίνουν σύμφωνα με tην προ του Ν. 4009 νομοθεσία. 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!