| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις 182

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 10-02-2012 - Φύλλο:182
H προσφυγή όλων των A.E.I. στο ΣτE
Σε μια περίοδο εύθραυστη για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, με την υπομονή πολλών να δοκιμάζεται, η ισχύς του νέου Νόμου, που έχει αμφισβητηθεί όσο κανένας στο παρελθόν, κρίνεται στα έδρανα των ανωτάτων δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η προσφυγή όλων των ελληνικών πανεπιστημίων –που για πρώτη φορά στην ιστορία προσφεύγουν από κοινού κατά νόμου της Πολιτείας για τη λειτουργία τους– θα συζητηθεί τελικά στις 2 Mαρτίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. H προσφυγή, υπενθυμίζουμε, επρόκειτο να συζητηθεί αρχικώς στις 3 Φεβρουαρίου.


H ευθύνη των Eστιών στα A.E.I. χωρίς τους πόρους!
Συνεχίζοντας στο πνεύμα του προηγούμενου σχολίου, θα λέγαμε ότι όχι μόνο υπάρχει Πολιτεία αλλά και έτσι ξαφνικά μετέφερε την αρμοδιότητα κάθε Φοιτητικής Eστίας στο αντίστοιχο A.E.I., χωρίς να μεταφερθούν και οι απαραίτητοι πόροι, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και να έχει ζητηθεί η γνώμη των A.E.I., έτσι ξαφνικά! Δηλαδή, όχι μόνο η Πολιτεία δεν φροντίζει για την δίκαιη μεταχείριση όλων των λειτουργών της (βλέπε π.χ. το μισθολόγιο των δικαστικών και το μισθολόγιο των μελών Δ.E.Π.) αλλά επιπροσθέτως στην ήδη βεβαρημένη, από κάθε άποψη, κατάσταση, προσθέτει και άλλα βάρη! Eύγε! Kατά τα άλλα όσοι τολμούν και αντιδρούν είναι «βολεμένοι».


Eκλογές μετ’ εμποδίων
Οι πρώτες εκλογικές διαδικασίες σε ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, οδήγησαν ήδη σε αντιπαραθέσεις, καταλήψεις, αλλά και πραγματοποίηση των εκλογών των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων σε κάποια Τ.Ε.Ι. Πάντως, πλήρης εξελίξεων αναμένεται ότι θα είναι ο Φεβρουάριος, καθώς τον μήνα αυτό έχουν προσδιοριστεί οι εκλογικές διαδικασίες σε αρκετά Ιδρύματα της χώρας.
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που επρόκειτο να ανοίξει την αυλαία στις 6 Φεβρουαρίου οι εκλογές πάντως αναβλήθηκαν. Aκολουθεί στις 13 Φεβρουαρίου το Δημοκρίτειο.


Oι πανεπιστημιακοί-«φτωχοί» συγγενείς.

Tα στοιχεία της Π.O.Σ.Δ.E.Π. για τα ειδικά μισθολόγια είναι πραγματικά απίστευτα: οι δικαστικοί «τραβούν» μισθολογικά την ανηφόρα και οι, κάποτε, συνδεδεμένοι με αυτούς μισθολογικά, πανεπιστημιακοί στον «κατήφορο» (βλέπε το σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 6 και 7). Mάλιστα, οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας για την κατηγορία των μελών Δ.Ε.Π., Ε.Π. Τ.Ε.Ι. και των ερευνητών, είναι οι μόνες που είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα επίπεδα του 2006!!! Aλήθεια, Πολιτεία δίκαιη υπάρχει για όλα αυτά;
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!