| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις 180

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 08-12-2011 - Φύλλο:180
Η μεταβατική Κυβέρνηση και τα κακώς κείμενα

H παρουσία του κ. Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο Παιδείας σε κανέναν δεν κάνει κακό. Με το δεδομένο μάλιστα ότι ανέλαβε άμεσα τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Το ερώτημα είναι εάν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να συμμετάσχει διεκπεραιωτικά στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή έχει σκοπό να παρέμβει και να αλλάξει τα «κακώς κείμενα»...

Κοινός κώδικας επικοινωνίας
Πάντως οι δυο πλευρές, πρυτάνεις και νέος αναπληρωτής υπουργός, επικοινώνησαν στην ίδια γλώσσα στην πρώτη συνάντησή τους και η συζήτηση που έγινε χαρακτηρίστηκε ως «άριστη». Αυτόν τον χαρακτηρισμό η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου δεν τον πέτυχε σε κανένα σημείο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τα Α.Ε.Ι., ο οποίος και εξελίσσεται επί ενάμιση χρόνο.

Το «πνεύμα» Πανάρετου
Το υπουργείο Παιδείας βέβαια συνεχίζει να ακυρώνει δυο-δυο τους διορισμούς πανεπιστημιακών που κρίνει ότι έπασχαν νομικά ή τυπικά. Κατά τα άλλα βέβαια, ο τυπικός έλεγχος των εξελίξεων των πανεπιστημιακών έχει δοθεί στους πρυτάνεις τους, ως μια ακόμη ένδειξη της αυτοδιοίκησής τους...
◗ Ορισμένοι κακεντρεχείς λένε ότι το «πνεύμα» του Πανάρετου «ζει και βασιλεύει». Άλλοι πάλι, εξίσου ή και περισσότερο κακεντρεχείς, λένε ότι κάτι τέτοιο, δηλαδή το «πνεύμα», ουδέποτε υπήρχε, ώστε σήμερα να ζει και να βασιλεύει!

Τα μεγάλα «ΟΧΙ»
Οι αρνήσεις διακεκριμένων πανεπιστημιακών του Αθήνησι να συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή των εκλογών για το πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης ((βλ. σελ.4) δεν μπορεί να είναι απλώς «αντιδράσεις βολεμένων» ή «φόβος απέναντι στο νέο, στην αλλαγή», όπως συνηθίζουν να λένε «κύκλοι» του Υπουργείου Παιδείας. Αναμφίβολα αποτελούν τουλάχιστον μια ευθεία αμφισβήτηση του νέου νόμου. Αλλά είπαμε, δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε. Όταν αποφασίζει η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, εμείς πρέπει να σωπαίνουμε… Προφανώς ισχύει ότι και με το αλάθητο του Πάπα!

ΦΕΚ με λάθη!
Στο ίδιο πλαίσιο τα λάθη και οι παραλείψεις, που αν και επισημάνθηκαν εγκαίρως, δεν διορθώθηκαν στο ΦΕΚ για την ταξινομική ψήφο ((βλ. σελ.4) , παύουν να αποτελούν λάθη και παραλείψεις. Οφείλουμε όλοι τυφλή υποταγή. Είπαμε, οι πολιτικοί όταν αποφασίζουν με αυξημένη πλειοψηφία έχουν το αλάθητο.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!