| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Σημειώσεις 176

Του ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 31-05-2011 - Στήλη: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - Φύλλο:176


O πανάρετος ελεγκτής

 

Αλλάζει πάλι το υπουργείο Παιδείας τις διαδικασίες τυπικού ελέγχου των κρίσεων πανεπιστημιακών. Ο υφυπουργός κ. I. Πανάρετος επιδιώκει να έχει περισσότερο χρόνο ώστε να ελέγχει… όλες τις εξελίξεις των διδασκόντων στα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς, όπως προκύπτει από τις κινήσεις του, δεν θεωρεί τις διοικήσεις τους ικανές να το κάνουν.
«Σε κάθε περίπτωση εκλογής ή εξέλιξης ή μονιμοποίησης καθώς και άγονης εκλογής ο υπουργός Παιδείας μπορεί να προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας των Πρυτανικών πράξεων διορισμού ή εξέλιξης ή μονιμοποίησης ή διαπίστωσης άγονης εκλογής, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος νομιμότητας από τον Πρύτανη. Η προβλεπόμενη από το άρθρο 25 παρ. 1 του Ν.3549/2007 ετήσια προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας του υπουργού Παιδείας, άρχεται από την περιέλευση του σχετικού φακέλου στο υπουργείο Παιδείας» αναφέρεται σε σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Πανάρετος.

Tο όρια ενός συστήματος

 

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθήθηκαν και εφέτος από καταγγελίες για δύσκολα θέματα, διαφωνίες βαθμολογητών, αιχμηρές ανακοινώσεις των επιστημονικών Ενώσεων. Είναι πλέον καιρός να γίνει σαφές (εν μέσω αλλαγών σε όλα τα επίπεδα) ότι το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας πρέπει να αλλάξει. Τα πανεπιστήμια πρέπει να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία επιλέγοντας τους φοιτητές τους και –φυσικά- καθορίζοντας τον αριθμό τους

Είναι δυνατόν;


(αναδημοσίευση από την εφημερίδα «TA NEA»)
Μαθαίνω ότι Αθηναίος πρωτοετής φοιτητής στην Κρήτη δέχθηκε την επίσκεψη δυο νεαρών που του πρότειναν να εγγραφεί στη Δ.A.Π. (τη φοιτητική παράταξη της Ν.Δ.) και του πρόσφεραν ως δώρο έναν φορητό υπολογιστή. Ο φοιτητής τηλεφώνησε στον πατέρα του, ο οποίος τον συμβούλευσε να πει «OXI!». Έπειτα από λίγες ημέρες άλλη ομάδα τον επισκέφθηκε και του πρότεινε εγγραφή στην Π.Α.Σ.Π. (τη φοιτητική παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και δώρο έναν φορητό υπολογιστή και μια σύνδεση!! Ο νεαρός και πάλι με πατρική συμβουλή- απάντησε «ΟΧΙ!». Σε λίγες ημέρες τηλεφώνησε στον πατέρα του: Μου έστειλαν με SMS τα θέματα των εξετάσεων!!! (mikropolitikos@dolnet.gr)

Περιμένουμε τις σημειώσεις και τα σχόλιά σας στο mail: newspaper@media.uoa.gr
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!