| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή. Ποιότητα στην εκπαίδευση: τάσεις και προοπτικές

Δημοσίευση: 12-07-2012 - Στήλη: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Φύλλο:187
Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα: «Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση». Στο Συνέδριο αυτό, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι 13 Μαΐου 2012, συμμετείχαν με ανακοινώσεις
μέλη Δ.Ε.Π. ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές, διδάκτορες και κάτοχοι διπλώματος Master, καθώς και εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα. Ο δε αριθμός των συνέδρων που παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου υπολογίζεται περίπου σε οκτακόσιους.
Βασικός σκοπός του Συνεδρίου υπήρξε η διερεύνηση της έννοιας της ποιότητας στη σύγχρονη ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια εκπαίδευση και ο εντοπισμός των κυριοτέρων κριτηρίων και παραγόντων που την προσδιορίζουν. Η ενδελεχής εξέταση των παραμέτρων που απαρτίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και ο καθορισμός των στοιχείων εκείνων που την επηρεάζουν, θα βοηθήσει ώστε να φανεί καθαρά η πρόοδος που έχει συντελεσθεί σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση ανά τον κόσμο και φυσικά στην ελληνική επικράτεια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο ξεκάθαρη η ποιοτική θέση της ελληνικής εκπαίδευσης σε σχέση προς τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών της Ευρώπης κυρίως και θα προσδιορισθούν με σαφήνεια τα επόμενα βελτιωτικά εκπαιδευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η προσφώνηση έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στους συνέδρους, ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Τριλιανός, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο καθηγητής κ. Ηλίας Ματσαγγούρας, Πρόεδρος του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, και ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές, όπως οι καθηγητές κ. Σταμάτης Αλαχιώτης, Ιωάννης Βρεττός, Peder Haug (Norway), Ανδρέας Καζαμίας, Louise Morley (UK), Αθανάσιος Νάκας, Μαρία Τζάνη, Αθανάσιος Τριλιανός και Γεώργιος Φλουρής. Πιστεύεται ότι το Συνέδριο θα συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση της έννοιας «ποιότητα στην εκπαίδευση» με βάση τα νέα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα και θα ευαισθητοποιήσει περισσότερο τόσο τους εκάστοτε ταγούς της Ελληνικής Εκπαίδευσης όσο και τους εκπαιδευτικού και κοινωνικούς φορείς, ώστε στο εξής οι εκπαιδευτικές αποφάσεις και ενέργειες να διέπονται από το όραμα μιας καλύτερης και αποτελεσματικότερης εκπαίδευσης.

 

Μήνυμα συμπαράστασης από το Μεξικό


«Ελλάδα είμαστε μαζί σου» λέει το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλαν με μια φωτογραφία η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού Ναταλία Μορελεόν και οι φοιτητές της. Συγκεντρωμένοι μπροστά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, κρατούν στα χέρια τους το πανό που έφτιαξαν οι ίδιοι και φωτογραφίζονται μεταδίδοντας άμεσα και εύγλωττα το μήνυμα αλληλεγγύης προς στη χώρα μας.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!