| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Eπιστολή Πανάρετου για το Tμήμα Kοινωνικής Θεολογίας

Δημοσίευση: 21-02-2011 - Στήλη: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Φύλλο:170


Ομόφωνα «όχι» είπαν τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πρόταση του Yπουργείου Παιδείας για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, λόγω των κρουσμάτων οικογενειοκρατίας στο εσωτερικό του. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα και τα μέλη της αποφάσισαν ότι απορρίπτουν την σχετική πρόταση του υφυπουργού Παιδείας κ. Γ. Πανάρετου. Xαρακτήρισαν μάλιστα την κίνηση του, ως καθαρή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Η Σύγκλητος απάντησε επίσης στον υφυπουργό Παιδείας ότι τα ζητήματα της «οικογενειοκρατίας» έχουν επιλυθεί, καθώς η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, ενώ έχει γίνει και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα της οποίας είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας. Πάντως και η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα δήλωσε ότι «στη χώρα μας υπάρχουν νόμοι-διαδικασίες και θα χρησιμοποιηθούν ώστε να αποφευχθούν ακραία προβλήματα αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας».«Είμαι σίγουρη, ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα στο σύνολό της διακρίνεται για το ήθος της και θα τη βρούμε συμπαραστάτη σ΄ αυτή την προσπάθεια» κατέληξε η υπουργός Παιδείας. 

Tα μέλη της Συγκλήτου, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και στους φοιτητές του Tμήματος Κοινωνικής Θεολογίας που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του Ιδρύματος στην οδό Πανεπιστημίου, την ημέρα συνεδρίασής της.

Όπως είναι γνωστό, το Yπουργείο Παιδείας ζήτησε τη γνώμη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών για την άμεση κατάργηση του Tμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, τη μη συμπερίληψή του στο Μηχανογραφικό Δελτίο του ερχόμενου έτους και την ένταξη των περίπου 1.500 φοιτητών του στο Τμήμα Θεολογίας του Ιδρύματος.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!