| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Θάνατος Μιχάλη Κακογιάννη

της Τατιάνας Κίρχοφ

Δημοσίευση: 12-10-2011 - Στήλη: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Φύλλο:178
Αλησμόνητες ατάκες μιας περασμένης εποχής. Μιας Αθήνας του ’50 και του ’60 μεθυσμένης απ’το άρωμα των παλιών ρομαντικών, που τολμούσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ακόμα και αν αυτά κινούνταν στις επάλξεις ζωής-θανάτου. «Στέλλα φύγε, κρατάω μαχαίρι».
Κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια». Ο έρωτας. Πιο αδυσώπητος από ποτέ. Πιο ατερμάτισμος από κάθε άλλη φορά. Η φιγούρα της Μελίνας στα σκοτάδια, το θηλυκό που δίνεται και σιγοκλαίει τραγουδώντας «αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι». Και ύστερα η παλικαριά του Έλληνα.
Του Έλληνα εκείνης της εποχής, του μαχητή και του αγωνιζόμενου, του Αλέξη Ζορμπά. Κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Και έπειτα, η υποψήφια για όσκαρ «Ηλέκτρα» του ’62 και πλείστες βραβεύσεις καλύτερων ταινιών. Θεατρικές σκηνοθεσίες κλασικών αρχαίων τραγωδιών (Οιδίπους Τύραννος) συνθέτουν το προφίλ ενός απ’τους μεγαλύτερους δραματουργούς και ανθρώπους της χώρας μας. Άλλωστε, σ’αυτόν οφείλουμε και το νυχτερινό φωτισμό των μνημείων της Ακρόπολης.
Καλό ταξίδι…
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!