| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεύχος 195


Αυτοδίκαιη αργία
Δημοσίευση: 30-04-2013

Μεγάλο μέρος των εργασιών της 72ης Συνόδου των πρυτάνεων απασχόλησε το θέμα της αυτοδίκαιης αργίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Τεύχος 193


James DePreist (Φιλαδέλφεια 21.XI. 1936-Σκόττσνταιηλ Αριζόνας 8.II.2013)
Δημοσίευση: 20-03-2013

Ο πρόσφατος θάνατος του σπουδαίου Αφροαμερικανού μαέστρου Τζαίημς ΝτεΠρέιστ, στα 76 του, από σοβαρές καρδιολογικές επιπλοκές, στερεί τις Η.Π.Α. από έναν επιφανή και σταθερό πρεσβευτή του νεότερου και σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου στη διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του, σε τρεις ηπείρους.

Τεύχος 189


Ύστατο χαίρε στον Ομότιμο Καθηγητή, Ακαδημαϊκό Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου
Δημοσίευση: 01-11-2012

Στις 31 Ιουλίου 2012 έφυγε από κοντά μας ο Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου. Η αδυναμία μου να παραστώ στην κηδεία του την 1η Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Χολαργού με υποχρεώνει να διατυπώσω ένα ύστατο χαίρε προς τον άνθρωπο που απετέλεσε ένα από τα ελάχιστα Ακαδημαϊκά πρότυπα της ζωής μου.

Τεύχος 187


Καθηγητής Δ.Χ. Βασιλόπουλος
Δημοσίευση: 12-07-2012

Στις 21 Απριλίου κηδεύθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνας ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημητρης Χ. Βασιλόπουλος.

Καθηγητής Γεράσιμος Χρυσάφης
Δημοσίευση: 12-07-2012

«Μέρα Μαγιού» ο Γεράσιμος Χρυσάφης μετέστη ένθα ουκ έστι πόνος. ΄

Οχι μόνον οι συνάδελφοί του στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή, τις οποίες με αφοσίωση υπηρέτησε, αλλά και όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν αισθάνθηκαν βαρύ το πλήγμα για την απώλειά του.

Ψήφισμα - Αλέξης Δημαράς
Δημοσίευση: 12-07-2012

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου τού ΑΛΕΞΗ ΔΗΜΑΡΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα.

Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή. Ποιότητα στην εκπαίδευση: τάσεις και προοπτικές
Δημοσίευση: 12-07-2012

Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα: «Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση». Στο Συνέδριο αυτό, , συμμετείχαν με ανακοινώσεις μέλη Δ.Ε.Π. ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές, διδάκτορες και κάτοχοι διπλώματος Master, καθώς και εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα.

Ανδρέας Χριστοδουλίδης
Δημοσίευση: 12-07-2012

Τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη τον γνώρισα το 1986 όταν μαζί με τον Γιάννη Φαρμάκη, Διευθυντή της Libération μαζί με τους Serge July και Antoine Griset, θελήσαμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία της ηλεκτρονικής σύνταξης στα Ελληνικά Μέσα.

Τεύχος 185


Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου - Ο Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν και ο Έλληνας σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοσίευση: 03-05-2012

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου, αναγορεύθηκαν επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γερμανός σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν και ο Έλληνας, διεθνής σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος σε διπλή τελετή. Οι δύο αυτές σημαντικές προσωπικότητες του Θεάτρου τιμήθηκαν για το σύνολο του έργου τους, αλλά και για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του αρχαιοελληνικού δράματος.

Τεύχος 184


«Κουρεύτηκαν» και τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων!
Δημοσίευση: 19-04-2012

Από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που είχαν σε καταθέσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν μείνει σήμερα 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έξι Ιδρύματα έχουν μηδενικούς λογαριασμούς.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς εκτός της ελλιπούς χρηματοδότησής τους, έχασαν τεράστιο μέρος των αποθεματικών τους από τη μετατροπή των καταθέσεών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη
Δημοσίευση: 19-04-2012

Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα Α.Ε.Ι., καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια
της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης.

Αλλαγή σκυτάλης με προσδοκίες και αντιπαραθέσεις
Δημοσίευση: 19-04-2012

Με νέο υπουργό Παιδείας και μάλιστα προερχόμενο από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών «πηγαίνει» η χώρα στις εκλογές, καθώς η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου εγκατέλειψε τελικά την παιδεία για την… ανάπτυξη.

Τεύχος 183


Προβολή λαογραφικού υλικού
Δημοσίευση: 09-03-2012

Περιμένοντας έξω από την μεγάλη αίθουσα στο υπόγειο της Πανεπιστημιακής Λέσχης να ξεκινήσει η προβολή Λαογραφικού Υλικού ακούει κανείς γέλια και φωνές. Πριν τις προβολές πραγματοποιούνται τα μαθήματα παραδοσιακών χορών της Β΄ τάξης.

Τεύχος 182


Οικονομικά: Μισθολογική κατάσταση πανεπιστημιακών καθηγητών
Δημοσίευση: 10-02-2012

Το κρίσιμο θέμα της μισθολογικής κατάστασης των πανεπιστημιακών καθηγητών θίγουν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο οι Ομοσπονδίες των καθηγητών Α.Ε.Ι. (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.), εκπαιδευτικού προσωπικού Τ.Ε.Ι. (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών.

Αντωνία Κ. Σοφικίτου (1936-2011)
Δημοσίευση: 10-02-2012

Πολυφίλητη Ἀντωνία, ἦταν πεπρωμένο –παρὰ τὴν πείσμονα καὶ πολύχρονη ἀντοχή σου– νὰ μὴν κερδίσεις τὴν μάχη μὲ τὴν ἐπάρατη νόσο...

Βαγγέλης Αθανασόπουλος (1946-2011)
Δημοσίευση: 10-02-2012

Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, γεννημένος στον Πειραιά, ήταν απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επετειολόγιο Συνθετών Κλασικής Μουσικής για το 2012
Δημοσίευση: 10-02-2012

Στη νέα χρονιά θα εορταστούν με ποικίλες εκδηλώσεις και δισκογραφικές / βιντεογραφικές κυκλοφορίες σημαντικές επέτειοι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο μέγιστο εορτολόγιο, όπως συνέβη στα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ο ελληνικός εμφύλιος στην οθόνη
Δημοσίευση: 10-02-2012

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς ο εμφύλιος υπήρξε μια από τις κεντρικές συνιστώσες του κινηματογραφικού του έργου.

Zητήματα Επικοινωνίας - H Eυρώπη και τα M.M.E., νέες τάσεις στην έρευνα των Mέσων
Δημοσίευση: 10-02-2012

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) κυκλοφόρησαν την 12η και 13η έκδοση (διπλό τεύχος) του επιστημονικού περιοδικού Ζητήματα Επικοινωνίας.

Τεύχος 181


Steve Jobs the Legend
Δημοσίευση: 20-01-2012

Αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε ν’ αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το καταφέρει»

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Δημοσίευση: 20-01-2012

Βιντεάκια στο youtube όπου παρελαύνουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί δείχνοντας τη ζοφερή οικονομική δυσπραγία των ημερών.

SALE IS MY BROTHER
Δημοσίευση: 20-01-2012

Τεύχος 180


Η αβάσταχτη ειλικρίνεια του Woody Allen
Δημοσίευση: 08-12-2011

Η συνταγή παραμένει απλή, και στη νέα ταινία του. Γι’ αυτό τον αγαπάμε, άλλωστε. Η όμορφη ιδέα, τα όμορφα πλάνα, η υπέροχη φωτογραφία, το παραμυθένιο Παρίσι. Ένας τυπικός ημιπετυχημένος Αμερικανός σεναριογράφος, o Gil, μια τυπική ημιαποτυχημένη σχέση, ένα ταξίδι στην ωραιότερη πόλη του κόσμου, ένα παραμύθι που μονάχα εκείνος μπορεί να τρυπώσει μέσα του.

David Lynch - Kαλλιτεχνική πολιτική
Δημοσίευση: 08-12-2011

David Lynch. Crazy Clown Time. Παρθενικός μουσικός δίσκος. Electro pop. twangy (και Duan Eddy). Νοσταλγία της δεκαετίας του ‘50. Ήχος σκοτεινός. Επικός. Ήχος σχεδόν και απόλυτα θεατρικός. Noah’s Ark. Pinky’s Dream (φωνητικά διπολική Karen’O). I Know. Strange and Unproductive Thinking.

Σημεία και Θέατρα στην Αθήνα και την Πάτρα!
Δημοσίευση: 09-12-2011

Η θεατρική ομάδα «Σημεία και Θέατρα» επανέρχεται στο προσκήνιο των θεατρικών δρώμενων! Η νέα παράσταση που μας ετοιμάζει, «Ο Ρόσενκρατζ και ο Γκίλντεστερν είναι νεκροί», είναι ένα έργο του εξέχοντος εκπροσώπου του βρετανικού παραλόγου, του Τομ Στόπαρντ.

«Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: ποίηση και ζωγραφική»
Δημοσίευση: 09-12-2011

Ίδρυμα Εικαστικών και Τεχνών Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το «Μονόγραμμα» (1971) είναι η ποιητική συλλογή του Ελύτη που με έκανε να αγαπήσω τη δουλειά του, αλλά και την ποίηση ολόκληρη σαν είδος τέχνης, κουλτούρας, έκφρασης του εαυτού και εν τέλει κάθαρσης.

Τεύχος 179


Ταξινομώντας τα αταξινόμητα
Δημοσίευση: 02-11-2011

Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει ένα περίπλοκο και δυσλειτουργικό σύστημα για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., είναι δύσκολο να ερμηνευτεί.

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα απέναντι στον Νέο Νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας
Δημοσίευση: 02-11-2011

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου ανοιχτή εκδήλωση στο Κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα απέναντι στον Νέο Νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας».

Θεατρική Παράσταση «Η Εξίσωση Boltzmann», από την Ομάδα Νετρόνιο
Δημοσίευση: 03-11-2011

Η Τατιάνα και ο Αλέξανδρος πέθαναν ξαφνικά πριν από ένα χρόνο. Μέχρι που τους δόθηκε μια ευκαιρία: να επιστρέψουν για έναν ολόκληρο χρόνο σε έναν άνθρωπο της επιλογής τους.

Αργύρης Α. Φατoύρoς (Αθήνα, 1932-2011)
Δημοσίευση: 03-11-2011

Στις 30 Σεπτεμβρίου πέθανε ένας εξαίρετος άνθρωπος και εκλεκτός επιστήμων, ο ομότιμος καθηγητής Aργύρης Φατούρος.

Τεύχος 178


Θάνατος Μιχάλη Κακογιάννη
Δημοσίευση: 12-10-2011

Αλησμόνητες ατάκες μιας περασμένης εποχής. Μιας Αθήνας του ’50 και το ’60 μεθυσμένης απ’το άρωμα των παλιών ρομαντικών, που τολμούσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ακόμα και αν αυτά κινούνταν στις επάλξεις ζωής-θανάτου.

Τεύχος 177


H κλοπή της πόλης
Δημοσίευση: 07-07-2011

Πριν από λίγο καιρό, χρειάστηκε να διανύσω την απόσταση από την αρχή της Πειραιώς στην Ομόνοια, μέχρι την πλατεία Κουμουνδούρου, με τα πόδια. Ήδη όταν πλησίασα τη Σωκράτους, ένιωθα ότι άφηνα πίσω μου τον δικό μας, ασφαλή κόσμο και έμπαινα σε μια γκρίζα ζώνη.

Τεύχος 176


Oριακή πλέον η κατάσταση λόγω των περικοπών - Πανεπιστήμια: προσεχώς κλειστά;
Δημοσίευση: 31-05-2011

7 Ιουνίου: Hμέρα κοινής δράσης και εκδηλώσεων «για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του»

Hμέρα κοινής δράσης και εκδηλώσεων «για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του ενάντια στο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έντεχνα καλλιεργείται» θα είναι η 7η Ιουνίου.

20 χρόνια χωρίς τον «βασιλιά» της ερμηνείας των βαλς Βίλλυ Μποσκόφσκυ
Δημοσίευση: 31-05-2011

Αυτόν τον Απρίλιο συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον θάνατο ενός επιφανούς Αυστριακού μουσικού, του βιολονίστα και μαέστρου Willy (Willi) Boskovsky (Βιέννη 16 Ιουνίου 1909-Βισπ Ελβετίας 21 Απριλίου 1991), με μια σπουδαία δισκογραφική καριέρα που εξακτινώνεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 ώς τα τέλη εκείνης του ’70.

Τεύχος 175


Aιγινήτειο και Aρεταίειο: Στο «κόκκινο» 2 ιστορικά νοσοκομεία με ευθύνη της Πολιτείας
Δημοσίευση: 03-05-2011

 

Δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία «διαμάντι»  για το σύστημα υγείας της χώρας, που απλά αφέθηκαν να μαραζώσουν…

Το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, μετά από δεκαετίες επιτυχημένης πορείας έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στο «κόκκινο», με τη λειτουργία τους να κρέμεται από μια κλωστή.

Φοίβος Δεληβοριάς
Δημοσίευση: 03-05-2011

Η παρουσία του τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά στα μουσικά δρώμενα της τελευταίας εικοσαετίας είναι μια παρουσία «αντιφατική».

Τεύχος 174


«Kαλλικράτης» στην Παιδεία: Eξορθολογισμός ή θυσία λόγω της οικονομικής κρίσης;
Δημοσίευση: 05-04-2011

 

Συγχωνεύονται 1.933 σχολεία και προκύπτουν 877 νέα, από το σύνολο των 16.000 σχολικών μονάδων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Αντιδράσεις προκάλεσε ο «Καλλικράτης» στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση. «Ακολουθούν τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι.;» είναι η φυσική ερώτηση που θέτει τώρα κάθε μέλος της κοινότητάς τους.

ΠΑΡΟΡΑΜΑ
Δημοσίευση: 05-04-2011

Διορθωτέα τεύχους 173

Δις ιζ γκρήκ ρέγγε, γιού νόου;
Δημοσίευση: 05-04-2011

Μπορεί η reggae να υπάρχει ακόμα, αλλά πλέον το dubstep λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της τζαμαϊκανής κουλτούρας, χωρίς τις συνειρμικές νοσταλγίες περασμένων δεκαετιών.

Τεύχος 173


Ψηφίσματα της Συνόδου των Πρυτάνεων
Δημοσίευση: 21-03-2011

Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαπιστώνει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την Έκτακτη Σύνοδο του Λαυρίου μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή στις θέσεις του Υπουργείου για τα Πανεπιστήμια.
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Aνώτατη Παιδεία
Δημοσίευση: 21-03-2011

Aνησυχία για τη χρηματοδότηση και τις αλλαγές

Χωρίς κανένα νέο στοιχείο σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στα Πανεπιστήμια της χώρας που σχεδιάζει η κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η τελευταία Σύνοδος πρυτάνεων Α.Ε.Ι. που έγινε στο Ναύπλιο με «οικοδεσπότη» το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στη Σύνοδο παρέστη η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία και κατέληξε σε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. σε μια σειρά από εκπαιδευτικά και θεσμικά θέματα

Τεύχος 172


10ο Συνέδριο της Π.O.Σ.Δ.E.Π.
Δημοσίευση: 19-02-2011

Kράτησαν τις δυνάμεις τους οι παρατάξεις

H νέα επιστημονική σειρά «εθνομουσικολογικά – ανθρωπολογικά»
Δημοσίευση: 19-02-2011

Οι δύο πρώτοι τόμοι της νέας επιστημονικής σειράς εθνομουσικολογικά – ανθρωπολογικά του Εργαστηρίου Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 σε εκδήλωση του Εργαστηρίου στο Νέο Αμφιθέατρο του Κεντρικού Κτηρίου στα Προπύλαια.

Πρωτόκολλο Πολιτιστικής Συνεργασίας Πανεπιστημίου Aθηνών και Mεγάρου Mουσικής Aθηνών
Δημοσίευση: 18-02-2011

Παιδεία, Πολιτισμός και Ανάπτυξη. Αυτό είναι το τρίπτυχο των δράσεων που φέρνει σε «κοινή πορεία» το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας. Συνεργασία στους τρεις αυτούς τομείς, όπου θα αναπτυχθούν σωρεία δράσεων

Τεύχος 171


Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων - 18 αδιαπραγμάτευτοι όροι για το Πανεπιστήμιο του αύριο
Δημοσίευση: 19-02-2011

"Θερμός" αναμένεται ο πρώτος μήνας του νέου έτους, καθώς οι διοικήσεις των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων είπαν ήδη «όχι» στη μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση

Τεύχος 170


Eπιστολή Πανάρετου για το Tμήμα Kοινωνικής Θεολογίας
Δημοσίευση: 21-02-2011

Άλλη μία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων
Δυσλειτουργίες σε Tμήματα A.E.I. και A.T.E.I.
Δημοσίευση: 21-02-2011

Στον «πάγο» 1.500 διορισμοί μελών Δ.E.Π. και E.Π.

Με… δόσεις εγκρίνει το Yπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις νέων καθηγητών σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

37 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών το 1973
Δημοσίευση: 21-02-2011

Πλήθος και παλμός στην καθιερωμένη πορεία

Μια πορεία που ξάφνιασε με τον όγκο αλλά και τον παλμό της, η μεγαλύτερη διαδήλωση μνήμης των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοέμβρη

Τεύχος 169


65η Σύνοδος των Πρυτάνεων
Δημοσίευση: 21-02-2011

Προβληματισμός και επιφυλάξεις για τις προτάσεις του Yπουργείου

17 Nοεμβρίου 1973: 37 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών
Δημοσίευση: 21-02-2011

Φόβος, οργή και αγανάκτηση και τότε και σήμερα.

Δεκατέσσερεις Νοεμβρίου: τίποτα δεν δείχνει το τι θα επακολουθήσει. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου έκλεισαν, όσοι πρόλαβαν να κλειστούν μέσα γλυτώνουν τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις αστυνομικών.

Πανεπιστήμια σε ασφυξία
Δημοσίευση: 21-02-2011

Aδυναμία λειτουργίας από το 2011!
65η Σύνοδος των Πρυτάνεων

 

Nέα μείωση της κρατικής επιχορήγησης


Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!