| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τεύχος 197


Μην φοβηθείτε, παλέψτε! Κώστας Καλυβιώτης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της ζωής
Δημοσίευση: 04-07-2013

Πώς γίνεται κανείς επιτυχημένος επιχειρηματίας ξεκινώντας στα 36 του μετά από εξορία, παρόλο που όλα, όλα του εναντιώνονται; Με την υποστήριξη άξιων φίλων, μιας συζύγου που εκτιμά, και με πείσμα. Ο κ. Κώστας Καλυβιώτης, με γραφεία στο Παρίσι επί είκοσι χρόνια, σήμερα με την κρίση έχει έξι μαγαζιά στην Ελλάδα, και άλλα δώδεκα franchise, και απασχολεί πάνω από ογδόντα άτομα. Αυτά που δεν βρίσκονται ποτέ σε κρίση είναι η θέλησή του, και τα πιστεύω του.

Τεύχος 196


Θόδωρος Παπαγιάννης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ., γλύπτης
Δημοσίευση: 04-06-2013

Ο Θόδωρος Παπαγιάννης είναι Ομότιμος Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και από τους σημαντικότερους γλύπτες της γενιάς του. Έργα του είναι ο ανδριάντας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, η προτομή του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου.

Τεύχος 195


Ο νέος Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π. Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Στάθης Ευσταθόπουλος
Δημοσίευση: 30-04-2013

Ο νέος Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π., Στάθης Ευσταθόπουλος, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής-Ακτινοφυσικής στο Β΄Εργαστήριο Ακτινολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τεύχος 194


Νέος Ακαδημαϊκός ο καθηγητής της Ιατρικής κ. Χαρ. Ρούσσος
Δημοσίευση: 01-04-2013

Η Ακαδημία Αθηνών υποδέχθηκε το νέο μέλος της, τον κ. Χαράλαμπο Ρούσσο, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη δημόσια συνεδρία της 26ης Μαρτίου. Η προσφώνηση έγινε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Σπύρο Ευαγγελάτο, ενώ ο κ. Δημήτρης Τριχόπουλος μίλησε για το έργο του νέου ακαδημαϊκού.

Τεύχος 193


Ταξιάρχης Κόλιας - Βυζαντινός Πολιτισμός: Σπουδές και έρευνα
Δημοσίευση: 20-03-2013

Ο κ. Ταξιάρχης Κόλιας, Καθηγητής του Βίου και του Πολιτισμού των Βυζαντινών στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, επιμελείται και παρουσιάζει μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα τις Βυζαντινές Σπουδές στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας, στο Πέμπτο Πρόγραμμα, με τίτλο «Βυζαντινός Πολιτισμός: Σπουδές και έρευνα».

Τεύχος 192


Τα 6 νέα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοσίευση: 11-02-2013

Τα έξι νέα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών που εξελέγησαν τιμούν το ελληνικό πανεπιστήμιο με την επιθυμία τους να εκλεγούν σε αυτό, και επιβεβαιώνουν το διεθνές κύρος του. Έγκριτοι πανεπιστημιακοί αλλά και γενικότερα άνθρωποι με στιβαρή καριέρα και διεθνή εύσημα, τα νέα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου
Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι οι επιστήμονες:

Τεύχος 191


Στέφανος Τραχανάς - η φιλοσοφία, η ελευθερία, οι ηθικές επιλογές, η επιστήμη
Δημοσίευση: 18-01-2013

Το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού απονεμήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στον Διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στέφανο Τραχανά. Το βραβείο απέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε ειδική τελετή που έγινε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Τεύχος 190


Γρηγόρης Λαμπράκης (1912-1963)
Δημοσίευση: 10-12-2012

Βαλκανιονίκης, γιατρός και πολιτικός, ο Γρηγόρης Λαμπράκης πρωτοστάτησε στους αγώνες για δημοκρατία της Νεότερης Ελλάδας, και έδωσε νέα διάσταση στη συνειδητοποίηση ότι το ήθος ενός ανθρώπου υπαγορεύει το μέγεθός του και ως επιστήμονα και ως δημόσιου λειτουργού. Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου του Γενική και Κλινική Ενδοκρινολογία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον τίμησε σε εκδήλωση της 9ης Νοεμβρίου.

Τεύχος 188


Νέος Πρόεδρος του ΣτΕ ο κ. Κ. Μενουδάκος
Δημοσίευση: 02-10-2012

Ένα από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει επισήμως από τις 30 Αυγούστου 2012 νέο Πρόεδρο. Απόφοιτος και της Νομικής και του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, με εμπειρία και σεμνότητα, όπως ταιριάζει σε ένα δημόσιο λειτουργό αυτού του κύρους, μιλά για τις ανάγκες της ελλ ηνικής κοινωνίας και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το δικαστικό λειτούργημα, που εντείνονται εν καιρώ κρίσης.

Τεύχος 187


Όταν ο κόσμος αλλάζει
Δημοσίευση: 12-07-2012

Δύο Καθηγητές Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στράτος Θεοδοσίου (Αναπληρωτής) και ο Μάνος Δανέζης (Επίκουρος), ανατρέπουν με το έργο τους την ιδέα ότι η επιστήμη είναι ψυχρή και υπολογιστική. Η νέα σειρά εκπομπών τους στην τηλεόραση της ΕΤ3 συνδέει την κοινωνία που ζούμε με την επιστήμη.

Τεύχος 184


Γιώργος Μπαμπινιώτης - Ο νέος υπουργός Παιδείας
Δημοσίευση: 19-04-2012

Είναι δε από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές της απόψεως ότι η Παιδεία αφορά τη διαμόρφωση των χαρακτήρων σε κάθε πολίτη και της ευρείας μόρφωσής του

Τεύχος 183


Eπίτιμος Διδάκτωρ της Nομικής - Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ Ο πολιτικός που λογοδοτεί
Δημοσίευση: 09-03-2012

Στις 9 Φεβρουαρίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για την πολιτική του σκέψη και τη δράση του, αναγορεύοντάς τον διδάκτορα της Νομικής Σχολής.

Τεύχος 181


Βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας στον καθηγητή Παναγιώτη Μαχαίρα
Δημοσίευση: 20-01-2012

Με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Ε. Μαχαίρας.

Τεύχος 180


Βασίλης Χριστόπουλος Ο νέος Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Δημοσίευση: 08-12-2011

Ο Βασίλης Χριστόπουλος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από τον Μάιο του 2011 και κορυφαίος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας από το 2005.

Τεύχος 179


Καλλιόπη Σπανού - H νέα Συνήγορος του Πολίτη
Δημοσίευση: 03-11-2011

Σήμερα, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς δοκιμάζεται με τρόπους που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ακόμη και πριν δύο ή τρία χρόνια.

Τεύχος 178


«Απαιτείται δουλειά και συνεργασία από όλους μας»
Δημοσίευση: 13-10-2011

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών και Δ/τής της Α Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Χρούσος τιμήθηκε με Αριστείο Μποδοσάκη για το 2011 στον κλάδο της Ιατρικής Κλινικής Έρευνας.

Τεύχος 170


Eγκλωβίζοντας τον χρόνο: από τα Mαθηματικά στη Mουσική
Δημοσίευση: 21-02-2011

O Θάνος Mικρούτσικος συνομιλεί με τον Πρύτανη εφ’ όλης της ύλης.

Tα φοιτητικά χρόνια, η δεκαετία του ’60, η κρίση, το Κυπριακό, η Tέχνη, το Μουσείο της Ακρόπολης.


Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!