| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Μεγάλη Βρετανία: 200.000 υποψήφιοι φοιτητές εκτός πανεπιστημίων

Δημοσίευση: 21-02-2011 - Στήλη: ΔΙΕΘΝΗ - Φύλλο:169


Τρεις στους δέκα υποψήφιους φοιτητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα πανεπιστήμια της χώρας δέχθηκαν για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά περισσότερες από 688.000 αιτήσεις, και υπολογίζεται ότι περί τους 200.000 υποψήφιους σπουδαστές έμειναν εκτός πανεπιστημίου.

Αναλύοντας το παραπάνω νούμερο φαίνεται ότι το 27,4% των υποψήφιων φοιτητών αντιστοιχεί σε εκείνους που ενώ κρίθηκαν ως επιλέξιμοι δεν έγιναν τελικά αποδεκτοί, δεν είχαν την κατάλληλη βαθμολογία ή δεν κατέθεσαν εγκαίρως την αίτησή τους. Το ποσοστό αυτό για την περσινή χρονιά ήταν 22%.

Επίσης αυτήν τη στιγμή περί τους 2.475 υποψηφίους περιμένουν ακόμη απάντηση από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ 18.081 άτομα απέσυραν την αίτησή τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται το 2011 πρωτοφανής ανταγωνισμός, εξαιτίας τής ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των διδάκτρων που θα εφαρμοστεί το 2012. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ακόμα περισσότεροι νέοι θα μένουν εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Τα ήδη υψηλά ποσά που δίνουν οι φοιτητές των Βρετανικών πανεπιστημίων υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο σημείο ακόμη και να διπλασιαστούν, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι μειώνεται κατά 40% η χρηματοδότηση της ανώτερης εκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο δεν μεγαλώνει απλά το χάσμα μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση και αυτών που δεν έχουν, αλλά παράλληλα στερεί τη δυνατότητα σε νέους ικανούς ανθρώπους να σπουδάσουν την επιστήμη της αρεσκείας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή οι ντόπιοι φοιτητές στη Σκωτία δεν πληρώνουν δίδακτρα, ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία υπάρχει το ανώτερο όριο των £3,290.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!