| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Απρίλιος 2013

Δημοσίευση: 01-04-2013 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:194


Μεγάλη Αίθουσα

Τετάρτη, 3/4, ώρα 19.00
Ο κ. Henry de Lumley, καθηγητής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας του Ανθρώπου στο Μονακό, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο αναπλ. καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας και Διευθυντής του Ανθρωπολογικού Μουσείου, κ. Θεόδωρος Πίτσιος.

Πέμπτη, 11/4, ώρα 10.30
Τελετή έναρξης του συνεδρίου: «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις». Οργάνωση: Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Research Center “Childhoods Societies” του Wuppertal University, την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το European Sociological Association, Childhood Stream και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας, Επιστήμης και Εκπαίδευσης.

Πέμπτη, 11/4, ώρα 19.00
Τελετή έναρξης του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου: «Διλήμματα και προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση». Οργάνωση: Τομέας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος.

Τρίτη, 16/4, ώρα 19.00
Συναυλία της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και της Παιδικής Χορωδίας Rosarte που οργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φωνής και θα εορταστεί σε τουλάχιστον 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την Παγκόσμια Χορωδιακή Συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στη Νέα Ζηλανδία και θα καταλήξει στη Χαβάη, και θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου.

Δευτέρα, 22/4, ώρα 20.00
Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) υπό τη διεύθυνση του αποφοίτου και υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Αλέξανδρου Διαμαντή και σολίστ τον επίσης απόφοιτο και υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Απόστολο Παληό. Τη συναυλία οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρασκευή, 26/4, ώρα 18.00
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου «Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες (Guidelines) στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού» που οργάνωσε η Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και λοιπές επιστημονικές εταιρείες με ανάλογο επιστημονικό αντικείμενο. Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών και Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»

Δευτέρα, 1/4, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 3/4, ώρα 19.30
Διάλεξη της καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης κ. Μ. Παντελίδου-Μαλούτα και της καθηγήτριας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία κ. Δ. Μακρυνιώτη με τίτλο: «Κρυφές επιπτώσεις της κρίσης». Σειρά διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Παρασκευή, 5/4, ώρα 09.00-21.00 και

Σάββατο, 6/4, ώρα 09.00-20.00
Διημερίδα με τίτλο: «Ανασκαφή και Έρευνα ΙΧ». Οργάνωση: Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 9/4, ώρα 19.00
Διάλεξη του αναπ. καθηγητή κ. Α. Πρωτόπαπα: «Επίδραση του νου στον κόσμο: η ελευθερία της βούλησης ως φυσικό-νοητικό φαινόμενο». Οργάνωση: Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 10/4, ώρα 10.00
Παρουσίαση βιβλίου: «Νέα Φτώχεια και Kοινωνικός Αποκλεισμός: Πολιτικές καταπολέμησης και καθιέρωση ενός Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος»-Εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων. Οργάνωση: Τομέας Διοικητικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 11/4, ώρα 14.30-20.30,

Παρασκευή, 12/4, ώρα 09.00-15.00 και 16.00-21.00 και
Σάββατο, 13/4, ώρα 09.00-17.00
Εργασίες του συνεδρίου: «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις». Οργάνωση: Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Research Center “Childhoods Societies” του Wuppertal University, την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το European Sociological Association, Childhood Stream και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας Επιστήμης και Εκπαίδευσης.

Δευτέρα, 15/4, ώρα 19.00
Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 17/4, ώρα 19.30
Διάλεξη του κ. Χ. Λυριντζή, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και του κ. Μ. Σπουρδαλάκη, καθηγητή του ίδιου Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Από την πολιτική κρίση στην κρίση δημοκρατίας». Σειρά διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πέμπτη, 18/4, ώρα 19.00
Διάλεξη της Δρ. κ. Γ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη με θέμα τη Μυκηναϊκή Αρχαιολογία που οργανώνει ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.

Παρασκευή, 19/4, ώρα 15.00- 21.00 και

Σάββατο, 20/4, ώρα 09.00-18.00
Επιστημονική διημερίδα: «Η Γερμανική ως ξένη γλώσσα στην Ελληνική Εκπαίδευση». Οργάνωση: Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 22/4, ώρα 10.00-20.00
Επιστημονική ημερίδα με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οργάνωση: Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Τρίτη, 23/4, ώρα 19.00-22.00
Διάλεξη του κ. Α. Ραφτόπουλου, καθηγητή Γνωσιολογίας και Γνωσιακής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Θεωρητικός εμποτισμός της Αντίληψης: εξήντα χρόνια μετά». Οργάνωση: Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων του Τμήματος: «Νους και Κόσμος».

Τετάρτη, 24/4, ώρα 19.30
Διάλεξη της επίκ. καθηγήτριας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ε. Αποστόλου: «Μέσα από τα μάτια των περιηγητών: εικόνες της Ελλάδας (16ος-19ος αιώνας)». Σειρά διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Παρασκευή, 26/4, ώρα 18.00
Διάλεξη της λογοπεδικού κ. Χαράς Καραμήτσου: «Κοχλιακά εμφυτεύματα-Η μεγάλη πρόκληση» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Σάββατο, 27/4, ώρα 08.00-17.00
Επιστημονική εκδήλωση: «Θεραπευτικές εξελίξεις 2013» που οργανώνει η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμφιθέατρο
«Άλκης Αργυριάδης»

Δευτέρα, 1/4, ώρα 17.00
Ετήσια συνεδρίαση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Τετάρτη, 3/4, ώρα 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 9/4, ώρα 09.00-21.00
Ημερίδα με θέμα: «Διεπιστημονική Μελέτη της Αφασίας» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη, 10/4, ώρα 19.30
Διάλεξη της κ. Μ. Κουσκουνά, λέκτορος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Νομική και θεσμική προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σειρά διαλέξεων με θέμα: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Παρασκευή, 12/4, ώρα 18.00
Διάλεξη Δρ. Μ. Βλασσοπούλου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Πρόγραμμα πρώιμης αντιμετώπισης για ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου: μακροχρόνιες επιπτώσεις» που οργανώνει ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

Δευτέρα, 15/4, ώρα 19.00
Επιστημονική εκδήλωση: «Η παρουσία της Αρχαιότητας στον Κινηματογράφο». Οργάνωση: Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Ανθρωπιστική Εταιρεία.

Τρίτη, 16/4, ώρα 18.00
Διάλεξη: «Greek porn project: τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας» με συντονίστρια την επίκ. καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κ. Λ. Τσαλίκη. Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Τετάρτη, 17/4, ώρα 18.00
Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Ψυχο…παιδία» που οργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη, 18/4, ώρα 09.00-18.00
Επιστημονική ημερίδα που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αντιστίγμα, Δίκτυο για τα δικαιώματα και τις παραβιάσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας» και θέμα συναφές με τους σκοπούς της εταιρείας.

Παρασκευή, 19/4, ώρα 15.30-20.30 και

Σάββατο, 20/4, ώρα 09.00-16.00
11η Επιστημονική διημερίδα: «Γλώσσα, φυλή, φύλο και τάξη στη μάθηση και στη διδασκαλία των Μαθηματικών» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα, 22/4, ώρα 17.00-21.00
Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνει το Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης (CRS).

Τρίτη, 23/4, ώρα 19.30
Διάλεξη κ. Percival Everett, συγγραφέα και καθηγητή στο University of Southern California που οργανώνει ο Τομέας Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή, 26/4, ώρα 10.00-17.00
Ημερίδα στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της ελληνομάθειας» της Πράξης «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους

Παλαιό Πανεπιστήμιο
(Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)


Κυριακή, 7/4, ώρα 13.00
Ξενάγηση στο Μουσείο. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

Κυριακή, 28/4
Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

Κτήριο «Κωστής Παλαμάς»
(Ακαδημίας 48 και Σίνα)

Δευτέρα, 8/4 έως Σάββατο, 20 /4, ώρες 12.00-20.00
Έκθεση φωτογραφίας: «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας-Πολωνία» που παρουσιάζει την παράδοση του ορθόδοξου πληθυσμού της Πολωνίας και της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας. Οργάνωση: Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας.

Δευτέρα, 22/4 έως Σάββατο, 27 /4, ώρες 12.00-20.00
Έκθεση: «Άγιες Ημέρες» που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για την UNESCO.

Πληροφορίες:
http://www.interel.uoa.gr/ekdhlwseis.html
Τηλ. 210 3689773
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!