| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων - Μάρτιος 2013

Δημοσίευση: 20-03-2013 - Στήλη: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - Φύλλο:193


Μεγάλη Αίθουσα


Τετάρτη, 6/3, ώρα 18.00

Ο κ. Α. Βουγιούκας, Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ο κ. Θ. Νημάς, εκπαιδευτικός, ιστορικός και Γενικός Γραμματέας της Φιλολογικής, Ιστορικής, Αρχαιολογικής και Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας θα αναγορευθούν επίτιμοι διδάκτορες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση των τιμωμένων θα κάνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Τμήματος, κ. Αθ. Νάκας.

 

Πέμπτη, 7/3, ώρα 17.00-21.00

Τελετή έναρξης Πανελληνίου Συνεδρίου: «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία. Πραγματικότητες και προοπτικές». Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Παρασκευή, 8/3, ώρα 19.00

Ο κ. D. Barker, καθηγητής Κλινικής Επιδημιολογίας και Περιγεννητικής Ιατρικής στα Πανεπιστήμια Southampton, Ηνωμένο Βασίλειο και Oregon, Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας κυρία Αρ. Μαλαμίτση-Πούχνερ.

 

Δευτέρα, 11/3, ώρα 19.00

Ο κ. O. Taplin, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Magdalen College, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής κ. Π. Μαυρομούστακος.

 

Πέμπτη, 21/3, ώρα 19.00

Η κυρία N. Danova, καθηγήτρια Νεοελληνικής Ιστορίας στο Κέντρο Βαλκανικών Σπουδών της Ακαδημίας Επιστημών της Σόφιας, Βουλγαρία, θα αναγορευθεί επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση της τιμωμένης θα κάνει η καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, κυρία Ό. Κατσιαρδή-Hering.

 

Δευτέρα, 25/3, ώρα 19.00

Επίσημος εορτασμός για την Εθνική Επέτειο. Πρόγραμμα τελετής: προσφώνηση του Πρύτανη του ΠανεπιστημίουΑθηνών, καθηγητή κ. Θ. Ν. Πελεγρίνη, ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Νομικής κ. Σπ. Φλογαΐτη με θέμα: «Το νόημα της 25ης Μαρτίου» καθώς και σύντομο μουσικό μέρος. Παρασκευή, 22 Μαρτίου, ώρα 10.00: η καθιερωμένη στέψη των ανδριάντων στον χώρο των Προπυλαίων.

 

Πέμπτη, 28/3, ώρα 19.00

Ο κ. P. W. Gold, καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας των Η.Π.Α., θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την παρουσίαση του τιμωμένου θα κάνει ο Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γ. Χρούσος.

 

Παρασκευή, 29/3, ώρα 18.00-21.00

Τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού Cassini 2013 σε 9 μαθητές. Οργάνωση: Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την NASA και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

 

Σάββατο, 30/3, ώρα 12.00-16.00

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό, την αλληλεγγύηκαι την αντίσταση. Οργάνωση: Πρωτοβουλία ΠΑΝ(επιστημιακό) ΔΙΚΤΥΟ: ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ που συγκρότησε το Εργαστήριο Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»


Δευτέρα, 4/3, ώρα 19.00

Διάλεξη που οργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 5/3, ώρα 17.00-21.00

Εκδήλωση με θέμα: «Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο Ελληνικό Σχολείο». Οργάνωση: Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ομάδα για τη Μελέτη και τη Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος.

 

Τετάρτη, 6/3, ώρα 19.30

Διάλεξη του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας-Παθολογίας κ. Εμ. Δουζίνα και του επίκ. καθηγητή Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας κ. Σπ. Μανωλακόπουλου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Ηπατίτιδες». Σειρά διαλέξεων: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πέμπτη, 7/3, ώρα 17.00-21.00

Εκδήλωση στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων». Οργάνωση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

 

Παρασκευή, 8/3, ώρα 09.00-14.00, 16.00-21.00, Σάββατο, 9/3 ώρα 09.00-14.00, 16.00-21.00

Εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου: «Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία. Πραγματικότητες και προοπτικές». Οργάνωση: Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Δευτέρα, 11/3, ώρα 19.00

Επιστημονική εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κλίμακας εκτίμησης εντάσεων Tsunami: «New integrated Tsunami intensity scale 2012 (ITIS-2012). Οργάνωση: Τομέας Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 12/3, ώρα 18.30

Ανοικτή συζήτηση του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. O. Taplin και του Προέδρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών κ. Π. Μαυρομούστακου: Σύγχρονες Προσεγγίσεις του Αρχαίου Δράματος. Οργάνωση: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 13/3, ώρα 19.30

Διάλεξη του κ. Στ. Παπαλεξανδρόπουλου, καθηγητή Ιστορίας των Θρησκευμάτων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ιαπωνική βουδιστική τέχνη της εποχής Χακουχό (645-710)». Σειρά διαλέξεων: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πέμπτη, 14/3, ώρα 19.00

Διάλεξη του καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Π. Βαλαβάνη: «Εκεί όπου έτρεξε ο Ηνίοχος. Τοπογραφικές ενδείξεις για τη θέση του Ιπποδρόμου και του αρχαϊκού Σταδίου των Δελφών». Οργάνωση: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

 

Τρίτη, 19/3, ώρα 19.00-22.00

Διάλεξη του κ. Δ. Νικολινάκου, επίκ. καθηγητή Φιλοσοφίας του Νου στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, με τίτλο: «Αντίληψη και Κόσμος». Οργάνωση: Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων: «Νους και Κόσμος».

 

Τετάρτη, 20/3, ώρα 17.00-20.00

Εκδήλωση που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 21/3, ώρα 09.00-21.00

4ο Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου για Νέους Ερευνητές. Οργάνωση: Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 27/3, ώρα 19.30

Διάλεξη του κ. Γ. Κουζέλη, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και του κ. Κ. Δοξιάδη, αναπλ. καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ναζισμός. Ιστορικές καταβολές και σύγχρονες εκφάνσεις». Σειρά διαλέξεων: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πέμπτη, 28/3, ώρα 19.00

Διάλεξη του καθηγητή κ. G. Touchais: Μυκηναϊκή Αρχαιολογία.

Οργάνωση: Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.

 

Παρασκευή, 29/3,ώρα 12.00-14.00

Διάλεξη του κ. A. Sirota: «Η εκπαίδευση των ψυχαναλυτών της ομάδας: για ποιους συμμετέχοντες, για ποιες ομάδες και ποια πλαίσια, για ποια αιτήματα και για ποιες θεραπείες;». Οργάνωση: Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων: «Ψυχανάλυση και Ομάδα».

 

Σάββατο, 30/3, ώρα 09.00-16.00

Επιστημονική εκδήλωση «Ψυχολογικά και αναπτυξιακά προβλήματα της πρώτης παιδικής ηλικίας». Οργάνωση: Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής-Υπηρεσία Παίδων και Εφήβων Καισαριανής-Βύρωνα.

 

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

 

Παρασκευή, 1/3, ώρα 19.00

Επιστημονική εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Θ. Πελεγρίνης.

 

Σάββατο, 2/3, ώρα 08.30-16.00

Σεμινάριο που οργανώνει η Β΄ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 6/3, ώρα 18.00

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Ψυχο…παιδία». Οργάνωση: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας και Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 8/3, ώρα 18.00

Διάλεξη του Δρ. Α. Πρωτόπαπα, Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Τι είναι και τι δεν είναι η δυσλεξία». Οργάνωση: Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σειρά διαλέξεων: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

 

Τρίτη, 12/3, ώρα 18.00-21.00

Διάλεξη: «Η θυματοποίηση των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας». Συντονιστής: καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., κ. Ι. Πανούση. Οργάνωση: Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

 

Παρασκευή, 15/3,ώρα 15.00-20.00

Συνέδριο: «Ιστορία του Νηπιαγωγείου», αφιερωμένο στη μνήμη του Αλέξη Δημαρά. Οργάνωση: Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τρίτη, 19/3, ώρα 19.00

Ομιλία του κ. B. Schünemann, καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Μονάχου και επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Νομικής. Οργάνωση: Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τετάρτη, 20/3, ώρα 19.30

Διάλεξη κ. Μ. Σπουρδαλάκη, καθηγητή Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και του κ. Ν. Θεοχαράκη, επίκ. καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Οικονομική κρίση και πολιτικές συνέπειες». Σειρά διαλέξεων: «Θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού: To Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην Κοινωνία». Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Τετάρτη, 27/3, ώρα 09.00-16.00

Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων της κατεύθυνσης «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας-Λαογραφία και Πολιτισμός». Οργάνωση: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πέμπτη, 28/3, ώρα 19.00

Παρουσίαση βιβλίου της καθηγήτριας Αρχαίας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α. κ. Β. Τσούνα: «Γνώση, Ηδονή, Ευδαιμονία». Οργάνωση: Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας του Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παρασκευή, 29/3, ώρα 18.00

Διάλεξη του Δρ. Θ. Μαρίνη, University of Reading, U.K., «Γλωσσικές ικανότητες παιδιών με ειδική γλωσσική διαταραχή σε σύγκριση με δίγλωσσα παιδιά: ομοιότητες και διαφορές». Οργάνωση: Τομέας Γλωσσολογίας Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σειρά διαλέξεων: «Γλώσσα και Εγκέφαλος – Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές».

 

Σάββατο, 30/3, ώρα 12.00-16.00

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την αντίσταση. Οργάνωση: Πρωτοβουλία ΠΑΝ(επιστημιακό) ΔΙΚΤΥΟ: ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ που συγκρότησε το Εργαστήριο Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Παλαιό Πανεπιστήμιο

(Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα)

 

Κυριακή, 3/3, ώρα 13.00

Ξενάγηση στο Μουσείο. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

 

Κυριακή, 31/3

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 έως τις 16.00.

 

Κτήριο«Κωστής Παλαμάς»

(Ακαδημίας 48 και Σίνα)

 

Παρασκευή, 15/3, ώρα 17.30-21.00

Φιλοσοφικό Συμπόσιο: «Η ηθική του αθλητισμού σ’ έναν υπό κρίση πολιτισμό». Οργάνωση: Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας του Αθλητισμού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα δοθούν Πιστοποιητικά συμμετοχής.
 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Ιστοσελίδα:
Σχόλιο:
Κωδικός [όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]:
Επιλογή για νέα εικόνα
 Οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Aθηνών

Έντυπη μορφή - PDF FORMAT


Το σκίτσο του φύλλου 197
Γίνε Εθελοντής!